Advertisement
12 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 2, 2023

Un museu en transició, al número 23 del ‘Fet’

Un fragment de la imatge de la portada del número 23 del FET a TARRAGONA, que sortirà el carrer el 10 de maig. Foto: David Oliete.

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, que se celebra cada any el 18 de maig, el FET A TARRAGONA dedica la portada i el dossier del proper número de la revista a analitzar el moment clau que viu el recinte que, teòricament, hauria de ser la joia de la corona de la ciutat: el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT).

 

Propietat de l’Estat i gestionat per la Generalitat –un cas únic a Catalunya–, el Museu travessa una etapa de transició, mentre espera l’arribada de la nova directora, després de tants projectes embolicats i de tantes promeses incomplertes. Un edifici antiquat a la plaça del Rei que haurà de tancar dos anys per reparar les deficiències que pateix, un relat museogràfic obsolet i avorrit, i la manca de diners i d’una proposta encara definida per traslladar-se a la Tabacalera: aquest és el panorama d’un MNAT que va perdent visitants de manera alarmant des de fa una dècada.

DIMECRES 10 PRESENTEM UNA REVISTA QUE ANALITZA EL MOMENT CLAU QUE VIU EL MNAT

Al dossier del número 23 del FET  us trobareu amb la Medusa, que, amb gairebé dos mil anys d’història, ens porta a fer un recorregut pels deu projectes d’ampliació o trasllat del Museu que no s’han dut a terme en les últimes tres dècades; però també hi descobrireu una perspectiva ben original de quatre de les principals peces de l’equipament, una vivència de les activitats familiars i educatives que organitzen per acostar-se al públic i una visita insòlita al museu de la Necròpolis, que gestiona el MNAT i que porta gairebé trenta anys tancat al públic.

 

Amb un esperit constructiu, el FET aspira a provocar un crit d’alerta i una reflexió profunda sobre la necessitat de posar-se les piles i anar a l’una perquè Tarragona acabi amb una situació indigna i compti, a mitjà termini, amb un gran museu de referència a Catalunya i a la Mediterrània occidental.

L’ACTE TINDRÀ LLOC AL CAFÈ LA CANTONADA I, COM SEMPRE, ÉS OBERT A TOTHOM

Tot això és el que trobareu al número 23 del FET a TARRAGONA que es presentarà en públic el proper dimecres 10 de maig a les 19,30 al Cafè La Cantonada. Un acte distès, obert a tothom, que comptarà amb la presència d’alguns dels protagonistes de la revista, relacionats amb el MNAT i amb moltes altres temes que formen part del sumari de la revista.

 

El FET 23 porta de regal el fascicle dedicat a la vil·la dels Munts dins del col·leccionable que ofereix una nova visió dels monuments de Tàrraco que són Patrimoni Mundial. La revista la trobareu a la venda a l’acte de presentació i, a partir del mateix dia, a les llibreries de la ciutat: LA CAPONA, LA RAMBLA, ADSERÀ i CAL MATIAS (Serrallo).

 

Si vols rebre la revista còmodament a casa, subscriu-te al FET per només 30 euros l’any i podràs participar en les nombroses activitats culturals que hi organitzem. Complimenta la subscripció i suma’t a la comunitat de 580 amics del FET a TARRAGONA.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here