26.8 C
Província de Tarragona
Dilluns, agost 15, 2022

Els dos rius de Tarragona, al ‘Fet’ 24

El tram final del riu Francolí, des del pont de l’avinguda de Roma. Foto: David Oliete

Ara fa un any, ja preveia que ens quedaríem curts amb el dossier del FET dedicat al patrimoni natural de la ciutat que ens ofereix l’Anella Verda. Així que aquest estiu hem decidit aprofundir-hi i apropar-nos a les lleres dels dos rius que desemboquen a Tarragona. Dos corredors fluvials força ignorats, el Francolí i el Gaià, que mostren un potencial enorme que encara no hem sabut descobrir i explotar.

 

Aquest és el tema central del número 24 de la revista FET a TARRAGONA que sortirà al carrer la setmana vinent i que presentarem en públic dimecres 5 de juliol a les 19,30 al Cafè La Cantonada. A l’acte participaran algunes de les persones que, des de diferents perspectives professionals, ens ajuden a oferir una panoràmica polièdrica dels dos rius.

 

Del Francolí ens interessa especialment analitzar el paper de frontera que, dissortadament, encara fa entre el centre urbà i els barris de Ponent, i apuntar possibles solucions per cohesionar les dues bandes de la llera. I pel que fa al Gaià, mirem d’explicar com el tram final vol recuperar l’aigua perduda durant molts anys i posar en valor la flora i fauna de l’entorn. Al dossier trobareu tres amplis reportatges signats per Esteve Giralt, Romà Rofes i Oriol Aymí i les magnífiques fotografies de David Oliete.

 

DIMECRES 5 DE JULIOL PRESENTEM UNA REVISTA QUE ES PASSEJA PER LES LLERES DEL FRANCOLÍ I EL GAIÀ

 

Però, a més, a la revista descobrireu com estan per dins les instal·lacions del teatre-auditori del Camp de Mart: magatzems plens de pols i trastos vells, una forta olor de resclosit i unes sales i vestidors incòmodes i antiquats. En aquest context de deixadesa, el del 2017 és el primer estiu en 60 anys que el teatre no oferirà una programació d’espectacles. El reportatge d’Anna Plaza i David Oliete és una peça magnífica a mig camí de la descripció i la denúncia.

 

EL ‘FET’ ENSENYA LES INSTAL·LACIONS DETERIORADES DEL TEATRE AUDITORI DEL CAMP DE MART

 

El FET 24 porta de regal el desè i últim fascicle dedicat a ‘la ciutat cristiana’ i Centcelles i les pàgines d’introducció i presentació del col·leccionable ‘Tarraco, Patrimoni Mundial. Una nova visió’. La revista i el fascicle els trobareu a la venda a l’acte de presentació i, a partir del mateix dia, a les llibreries de la ciutat: LA CAPONA, LA RAMBLA, ADSERÀ i CAL MATIAS (Serrallo). I també al QUIOSC EL MIRACLE, de la Via Augusta, 8.

 

Si voleu rebre la revista còmodament a casa, subscriu-vos al FET per només 30 euros l’any i podreu participar en les nombroses activitats culturals que hi organitzem. Complimenta la subscripció i sumeu-vos a la comunitat que ja formen més de 590 amics del FET a TARRAGONA.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here