22.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 25, 2024

Convidats a la presentació del número 24 del ‘Fet’

Dos ànecs al riu Gaià, portada del número 24 de la revista FET a TARRAGONA. Fotografia: David Oliete

Els dos rius que desemboquen al terme municipal de Tarragona són els principals protagonistes del número 24 del FET, que presentem en públic aquest dimecres 5 de juliol a les 19,30 h. al Cafè La Cantonada. El dossier de la revista el dediquem al Francolí i al Gaià, dos rius amb entorns ben diferents i que són relativament poc coneguts pels tarragonins.

 

A l’acte de La Cantonada, obert a tothom, participaran el geògraf Rafael López-Monné i l’arquitecte Joan Tous, per analitzar i descriure el paper que el Francolí i el Gaià juguen actualment a la ciutat: el primer encara fa més de frontera que de punt de connexió entre el centre de la ciutat i Ponent; el segon ofereix un entorn ecològic molt interessant que us convidem a descobrir. Els periodistes Esteve Giralt, Romà Rofes i Oriol Aymí signen els tres reportatges del dossier, acompanyats de les fotografies de David Oliete.

ENS VEIEM AQUEST DIMECRES A LES 19,30 H. AL CAFÈ LA CANTONADA PER DESCOBRIR ELS RIUS GAIÀ I FRANCOLÍ

El teatre auditori del Camp de Mart és l’altre gran protagonista del número 24 del FET a TARRAGONA. L’estiu en que deixa d’acollir una programació continuada d’espectacles, a la revista ensenyem l’estat lamentable de les instal·lacions que hi ha darrera l’escenari. Es tracta d’una reportatge d’Anna Plaza i David Oliete, a mig camí de la descripció, la història del recinte i la denúncia per la deixadesa actual. Què pensa fer l’ajuntament per dignificar un espai escènic únic a Catalunya?

 

I, a més, al FET 24, trobareu altres continguts:

  • “L’estat propi és necessari però no suficient per salvar el català”. Ho diu el filòleg tarragoní Joan Martí i Castell, primer rector de la URV i una de les veus més qualificades a l’hora d’analitzar la situació de la llengua, en una àmplia entrevista amb el FET.
  • ‘Veus en solfa’. Un reportatge sobre els preparatius de la Setmana Cantant, que aquest mes de juliol acollirà a Tarragona 300 participants d’arreu del món, amateurs i professionals.
  • ‘Pedalades amb consciència’. Coincidint amb el gran esdeveniment ciclista internacional, el Tour de França, analitzem el paper esportiu i social que juga el Club Ciclista Camp Clar a Tarragona.
  • ‘Veïns de fa mig segle’. Dow porta 50 anys al polígon químic més gran del sud d’Europa. Joves professionals qualificats i veus amb experiència parlen de l’evolució i el futur de la companyia.
  • La diabetis gestacional és el tema de l’article de divulgació científica de la URV signat per l’investigador Francisco Algaba-Chueca. Una xifra interessant: la diabetis està present al 14% dels embarassos.

Aquests i altres temes formen part del número 24 del FET a TARRAGONA. La revista, a més, regala el desè i últim fascicle del col·leccionable dels monuments Patrimoni Mundial titulat ‘La ciutat cristiana i Centcelles’ i les pàgines d’introducció i presentació de l’obra. Tot plegat, realitzat per un equip d’experts que lidera el professor de la URV, Joaquin Ruiz de Arbulo.

Revista i fascicle els trobareu a partir d’aquest dimecres a LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA ADSERÀ, LLIBRERIA LA CAPONA, CAL MATIAS (Serrallo) i QUIOSC EL MIRACLE (Via Augusta, 8).

Fes-te ara subscriptor del FET i aprofita’n els avantatges: rebràs còmodament a casa les revistes i podràs participar d’activitats culturals exclusives i gratuïtes i aconseguir invitacions per a espectacles de teatre i música a la ciutat. Fer-se del FET només costa 30€ l’any. Som ja 590 amics subscriptors. Ens ajudes a arribar a la xifra rodona de 600?

Portada del desè i últim fascicle del col·leccionable ‘Tarraco, Patrimoni Mundial. Una nova visió’ que es distribueix gratuïtament amb el número 24 de la revista. Foto: Pepo Segura.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here