Carregant ...

Avantguardistes, revolucionaris i innovadors al FITT

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

“Dignità Autonome di Prostituzione” arrenca aquesta quarta edició del FITT. Foto: Carla Clúa

Segellat el primer cap de setmana del Festival Internacional de Teatre de Tarragona. Les primeres propostes teatrals, mantenint la seva essència d’avantguarda, han aterrat a la ciutat per emocionar un cop més el públic, ja fidel al festival. Les aglomeracions de públic a les portes del Teatre Metropol i l’Antiga Audiència i els voluntaris equipats amb samarretes blaves treballant enfeinats han farcit durant aquest parell de dies els carrers de la ciutat.

“Dignità Autonome di Prostituzione”, l’espectacle que va revolucionar el FITT 2011, ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a aquesta edició del festival. Trencadora i totalment diferent del que estem acostumats a veure, l’obra italiana de Luciano Melchionna i Betta Cianchini converteix l’espai del Teatre Metropol en un bordell de l’art, en què els prostituts i prostitutes ofereixen els seus serveis a mode d’actuacions.

EL FITT INAUGURA LA SEVA QUARTA EDICIÓ AMB UN ESPECTACLE TOTAL, TRENCADOR I MULTIDISCIPLINAR

Després d’una gira per Itàlia de més de vuit anys, DADP torna a portar la seva proposta innovadora i poc convencional a una ciutat que ja el va aplaudir anys enrere. Un espectacle multidisciplinar que barreja totes les modalitats artístiques i no en deixa cap en segon pla: dansa, cant, música, teatre i fins i tot comèdia pugen a escena i delecten el públic amb les diferents actuacions de vint-i-dos artistes professionals.

Més que un espectacle, és un esdeveniment. Les normes generals de comportament de les sales de teatre queden enrere en aquesta representació, en què l’espectador és tan protagonista de la funció com l’actor. Drets i amb els llums encesos, el públic abandona ben aviat les seves butaques i entra al joc que els proposa la companyia.

Una de les actuacions privades a canvi de bitllets de dòlar. Foto: Carla Clúa

Amunt i avall, i amb llibertat per passejar-se pels interiors del Metropol, els espectadors observen les diferents ofertes dels actors i decideixen seguir fins a la seva habitació a qui més els agradi. Després de regatejar el preu del seu servei, els artistes ofereixen les seves representacions a un públic atent i entregat, que no deixa passar l’oportunitat de participar-hi i implicar-s’hi.

Tres hores de representació en què tot és possible. Vestuaris i decorats espectaculars, actors molt ben fonamentats i la interacció constant i familiar amb el públic fan d’aquest espectacle una experiència singular i inoblidable. I seguint aquesta filosofia de què cada actuació és única, DADP ha fet una segona actuació aquest dissabte a la nit, en què tot i tractar-se de la mateixa base, res és el mateix i tot es modifica.

L’ACTOR BRITÀNIC NIGEL PLANER OMPLE L’ANTIGA AUDIÈNCIA AMB “HEY TIUS! MOLA!”

La darrera representació d’aquest primer cap de setmana de festival ha estat l’estrena absoluta de “Hey Tius! Mola!” a càrrec de Nigel Planer, el conegut Neil a la sèrie Els joves. Amb la col·laboració de l’actriu catalana Ivana Miño, Planer fa un recorregut a través de la seva carrera artística sobre els escenaris i els platós i recopila els seus pensaments, accions i interpretacions. Acompanyat de Xavier Mestres al piano, Planer s’ha animat a cantar les seves cançons més representatives.

El Teatre Metropol, un dels principals protagonistes d’aquesta setmana. Foto: Carla Clúa

El FITT supera el seu primer cap de setmana amb èxit i encara una setmana farcida de noves propostes dramatúrgiques per a fer vibrar, un cop més, la ciutat de Tarragona a ritme del seu batec escènic.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *