Carregant ...

Recuperant l’obra de l’artista tarragoní Albert Gonzalo

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

‘La tumba de un profeta humilde’, obra d’Albert Gonzalo.

Al Centre Tarraconense El Seminari podem veure fins a mitjans de novembre l’exposició ‘Ofrenes’, una selecció de l’obra d’Albert Gonzalo (Tarragona, 1954-Barcelona 2014). Considerat per la crítica com un dels artistes més personals i interessants de la seva generació, l’obra de Gonzalo  s’erigeix com una de les propostes més personals i isolades del panorama artistic català.

La seva inesperada mort, quan tenia 59 anys, va deixar estroncada la possibilitat de reivindicar una obra artística que, al llarg de la seva trajectòria, va ser d’allò més apreciada i aplaudida per la crítica. En una emotiva necrològica de l’artista, el pintor Perico Pastor es demanava al diari La Vanguardia si, després de la seva mort, algú s’animava a mostrar l’immens llegat artístic de Gonzalo: teles, papers, quaderns…

EL SEMINARI ACULL FINS AL 15 D’OCTUBRE UNA EXPOSICIÓ DEL PINTOR QUE VA MORIR FA TRES ANYS

El que es pot veure al Seminari de Tarragona és, doncs, un primer projecte expositiu on, bàsicament, vol mostrar-se a la seva ciutat natal una selecció d’aquest esplèndid i ric llegat. L’artista tarragoní va conéixer multitud de països i va transitar al llarg de la seva vida per la franja nord-africana fins arribar a a l’Extrem Orient: Turquía, Marroc, Corea, Xina, Afganistán, Irán, Irak, Birmania, Tailandia, el Tibet, Japó…

La petjada d’aquests viatges viscuts són palpables en la seva trajectòria pictòrica, gràfica. Aquesta fascinació per les cultures primitives i antigues el portà a col.leccionar al llarg de la seva vida petits objectes, procedents d’aquests mons i civilitzacions distants en el temps i en l’espai.

Albert Gonzalo va començar la seva carrera professional a Barcelona, però va exposar en moltes ciutats d’Europa. Ara, tres anys després de la seva mort, Tarragona el recorda i reivindica amb l’exposició del Seminari.

Albert Gonzalo, a Cambodja l’any 2005. Foto: cedida.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Una resposta a “Recuperant l’obra de l’artista tarragoní Albert Gonzalo”

 1. Livia Gonzalo ha dit:

  Moltes gràcies per l’article i les paraules.
  Donada la gran benvinguda de la ciutat i de la gent a aquesta exposició, hem allargat el plaç un mes més per que tothom la pugui disfrutar.
  Un cop més, gràcies per tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *