21.6 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 15, 2024

Un Nàstic imperial

El Nàstic no havia marcat cinc gols en partit oficial des del seu retorn a la Segona A. Foto: LaLiga123

El Nàstic torna de Còrdova amb el millor resultat des del seu retorn a la Segona A fa tres temporades. I amb una lliçó que genera il·lusió fins i tot al més escèptic. El lideratge d’Uche, el talent de Tejera, la lluita de Barreiro o la mà esquerra de Rodri al comandament. L’equip ja no causa la desesperació de setmanes enrere, aquest Nàstic encomana somriures. No havia fet cinc gols a ningú, menys encara a domicili, i no sabia el que era guanyar al camp del Còrdova. Els de Tarragona han picat a la porta amb tanta empenta que l’han ensorrat sense miraments a base de dianes.

La golejada d’escàndol dels grana es pot llegir en cinc claus:

IMPERIALS. Des del primer minut fins a tancar la golejada. Els tarragonins han posat tota la carn a la graella des del xiulet inicial. Una pressió alta per asfixiar, determinació per mossegar, qualitat per definir i estratègia per gestionar un resultat que en tot moment ha estat a favor.

EL NÀSTIC HA POSAT TOTA LA CARN A LA GRAELLA DES DEL PRIMER MINUT

El Nàstic ha actuat com l’equip gran que vol ser, i no ha escatimat en arguments: una defensa sòlida i concentrada, un mig del camp creatiu i inspirat i una davantera letal i resolutiva, com fa temps que se li exigeix. L’equip ha honorat el passat romà que té marcat a l’ADN i ha tancat el partit de manera imperial amb una maneta fruit de l’ambició. Si a l’acta del partit llegeixo ‘Nàstic de Tarraco’, m’ho crec.

UCHE. L’aportació del nigerià és mitja vida per al Nàstic: s’ha decidit a assumir el rol de líder que l’equip necessita, i accepta el repte de fer oblidar Achille Emaná, una marxa de la qual els grana estan trigant a recuperar-se. Ikechukwu Uche ha tornat a esdevenir decisiu per inclinar el partit cap a Tarragona.

Ha fet el 0-1 al primer minut, el 0-2 al quart d’hora i l’àrbitre li ha anul·lat un altre gol legal poc abans del descans. La seguretat que dóna tenir un home que transformi el perill en gol és la diferència entre un equip que mira a baix o un equip que mira amunt. Amb Uche com a líder, el Nàstic està avalat per mirar tan amunt com es proposi. Quatre gols en dos partits. La clau és aconseguir aquest rendiment de manera regular i constant.

Uche ha assumit el paper de líder que el Nàstic necessita. Foto: LaLiga123

VERTIGEN. L’únic aspecte que es pot treure en cara a l’equip. Sempre és positiu escriure a la llibreta de l’autocrítica i no deixar-se endur per l’eufòria. Els grana guanyaven 0-2, i el Còrdova ha tingut opcions d’empatar al llarg del partit. El Nàstic ha pecat de nerviós quan li han retallat distàncies, i ha sentit cert vertigen en veure’s amb un botí tan ambiciós en perill. Entre l’equador de la primera part i la meitat de la segona, ha donat diverses opcions de reviure a un rival que estava ferit de mort. Cal prendre nota, i saber tancar els partits amb menys patiment.

CANVI DE ROLS. Un mes enrere, no hagués sobtat que el Nàstic hagués personificat els atributs del Còrdova. Febles, nerviosos, imprecisos, apàtics, abatuts. Son paraules que hem llegit en anàlisis similars a aquests. Però ja no: l’equip ha madurat i ha donat un cop realment fort sobre la taula a base de confiança, garra i dinamisme. El Nàstic proposa més futbol perquè se sap capaç de jugar-ho. El conjunt acomplexat de Carreras ara és l’equip il·lusionat de Rodri. I la il·lusió s’encomana. Prudència i confiança: la màquina carbura a molt bon ritme, però encara té marge de millora. Tocar de peus a terra i mantenir la fam i l’ambició serà fonamental.

EL NÀSTIC DE RODRI CARBURA A MOLT BON RITME, PERÒ TÉ MARGE DE MILLORA

SETMANA DE SIS PUNTS. Les victòries contra Granada i Còrdova, dos rivals de molta entitat, treuen al Nàstic del descens. Més enllà dels sis punts, el botí moral és valuosíssim per un equip que s’agrada quan es mira al mirall. Aquesta setmana, el Nàstic s’ha descobert a sí mateix, i s’ha demostrat que té arguments futbolístics suficients per no tornar a entrar a les places de perill.

Recordem que tot això arriba amb un partit menys que la resta de rivals (contra el Barça B a Tarragona, suspès l’1 d’octubre i que es jugarà l’1 de novembre). El camí és el correcte, i el crit a la prudència és necessari per recordar que, per molt optimisme que s’hagi creat, l’equip encara no ha fet res a la lliga. Moment de combinar el cor calent de l’1-5 amb el cap fred de ser el dissetè a la classificació. Si els tarragonins aprofiten l’onada, mantenen l’ambició i no es deixen endur per l’eufòria, el Nàstic té a les mans l’oportunitat de brillar, de pujar posicions i de plantejar-se objectius que fins ara semblaven inassolibles.

Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here