Advertisement Advertisement
23.2 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 30, 2023

El ‘Fet’ regalarà el llibre ‘Retrats de vi’

Coberta del llibre ‘Retrats de vi’ que es distribuirà amb el número 26 del FET a TARRAGONA.

El número 26 del FET a TARRAGONA portarà un regal especial i exclusiu: el llibre Retrats de vi que edita Publicacions URV. La revista i el llibre es distribuiran entre els subscriptors a partir de dimarts 14 de novembre. El mateix dia es posaran a la venda conjuntament a les llibreries de la ciutat. I l’endemà, dimecres 15, el presentarem en un acte públic obert a tothom.

 

Retrats de vi és un recull de les experiències vitals i professionals de sis enòlegs formats a la Facultat d’Enologia de la universitat tarragonina que han aparegut fins ara en aquesta col·lecció. En els darrers tres anys he tingut l’oportunitat de conversar àmpliament amb Toni Sànchez-Ortiz (DOQ Priorat- DO Tarragona), Anna Espelt (DO Empordà) i Francesc Ferré (DO Terra Alta). I també amb Roser Amorós, Sergi Colet i Miquel Palau, que fan vi amb estils i perfils diversos, a la DO Conca de Barberà, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Penedès i DO Pla de Bages.

LA PUBLICACIÓ RECULL LES EXPERIÈNCIES VITALS I PROFESSIONALS DE 6 ENÒLEGS FORMATS A LA URV

Els retrats són una immersió literària i periodística en el projecte de vi i vida dels enòlegs. De l’experiència acumulada fins ara, concloc que tenim la millor generació d’enòlegs de la història, amb la trajectòria d’avis i pares que es van dedicar a la vinya i al vi, havent-se format a la URV  i havent sortit en molts casos a aprendre més a l’estranger. Joves que han tornat al projecte familiar o a iniciar un de propi amb molta llibertat, sense complexos, per elaborar vins vius, vitals i  autèntics.

 

En aquests joves enòlegs ben formats hi ha un denominador comú: la inquietud de preguntar-se constanemtn el per què de les coses; les ganes d’aprofundir en el coneixement del sòl; el repte de fer front al canvi climàtic; provar diferents tipus de criança per donar longevitat i puresa al vi; respectar i posar en valor el patrimoni natural i deixar a les generaciona futures en millors condicions el paisatge que estan treballant.

EL LLIBRE ES DISTRIBUIRÀ GRATUÏTAMENT AMB LA REVISTA A PARTIR DEL 14 DE NOVEMBRE

Amb el FET a TARRAGONA es distribuirà una edició exclusiva de Publicacions URV que recull el testimoni dels 6 protagonistes que han aparegut fins ara a la col·lecció en obres separades. Els llibres, que s’editen en català, castellà i anglès i també tenen una versió digital, són reportatges en profunditat realitzats a través d’entrevistes personals i visites a la vinya i el celler. Les imatges són del fotògraf Maoz Eliakim.

Ruth Troyano. Foto: Maoz Eliakim
Ruth Troyano Puig
Ruth Troyano Puig
Periodista i sommelier
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here