18.5 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

Els punts es guanyen a la gespa

El Nàstic ha tornat a ser una pinya per guanyar al Nou Estadi. Foto: LaLiga123

Pensava que ja no us ho podria escriure, però, després de dos mesos d’espera, el Nàstic ha tornat a guanyar al Nou Estadi. En un partit sense marge d’error davant un rival per la salvació, els homes de Rodri han demostrat ser capaços del millor i del pitjor, i s’han endut tres punts que valen el seu pes en or. Probablement, els tres punts més importants del que portem de temporada.

La patida victòria del Nàstic davant el Sevilla Atlètic es pot llegir en quatre claus:

ELS PUNTS ES GUANYEN A LA GESPA. I no als despatxos, Osasuna. Després d’una setmana marcada pels maldecaps del Sadar —un ‘sarau’ inesperat encara pendent de resolució—, el Nàstic necessitava calmar els nervis, reordenar els ànims i redirigir la brúixola. Gràcies a una primera part de traca i mocador, els grana han retrobat el nord sobre el terreny de joc.

EL NÀSTIC NECESSITAVA CALMAR ELS ÀNIMS DESPRÉS DEL MALDECAP D’OSASUNA

Els fantasmes de l’Atlètic Balears han sobrevolat Tarragona tota la setmana, i encara no han marxat. Osasuna reclama els punts de la setmana passada per incompareixença, i el Nàstic argumenta que no estava obligat a jugar l’endemà. Mentre La Liga no es pronuncïi, era vital pels grana no deixar-se arrosegar per la incertesa i centrar-se en el futbol. La victòria d’aquest diumenge té més valor que en un cap de setmana normal.

MAIKEL MESA, VALOR SEGUR. El catorze, tant serveix per dirigir l’orquestra com per obrir la llauna. Mesa ha actuat de líder en absència de Tejera —encara és baixa per lesió— i ha manat a un Nàstic que ho ha agraït. Dinàmic, ràpid, audaç i amb una visió de joc privilegiada, ha assumit el rol de batuta que se li espera. A més, ha marcat l’1-0 als primers minuts i ha donat avantatge a l’equip per afrontar la muntanya.

Jean-Luc ha portat de cap a la defensa del Sevilla Atlético durant tot el partit. Foto: LaLiga123

PATIMENT INNECESSARI. Trenta minuts de deixadesa gairebé llancen pels aires seixanta d’empenta. El Nàstic s’ha confiat amb el marcador a favor i ha estat a punt de pagar-ho: ha donat oportunitats a un rival que, per mèrits propis, no n’hagués tingut.

Quan els grana han fet dues passes enrere i han cedit la iniciativa, han començat a patir. La desconnexió ha tornat a ser evident, i Rodri ha calibrat malament a l’hora de fer els canvis —ha retirat alhora a Maikel i Uche, i ha descompensat l’equip—. Al Nàstic se li ha fet etern un partit on ho tenia tot de cara per no suar tinta xinesa.

TRENTA MINUTS DE DEIXADESA HAN FET PATIR DE VALENT EL NOU ESTADI

L’ELECTRICITAT DE JEAN LUC. És una de les millors armes dels grana, però també de les menys aprofitades. El Nàstic necessita la xispa de l’ivorià per desencallar partits i curtcircuitar rivals, com ha passat davant el Sevilla Atlètic. Ràpid, valent i persistent, és una de les poques opcions de sorpresa en atac que atresora l’equip.

La joventut i l’atreviment de Jean Luc és el complement ideal a l’efectivitat de Barreiro i els galons d’Uche. Ha portat perill a cada acció, i el seu paper ha estat fonamental per construir un futbol superior al de l’adversari. En un dia clau, el Nou Estadi ha recordat el regust de la victòria amb un equip a l’alçada. Amb cap fred i sense ansietat, el Nàstic no hauria de patir per salvar la categoria. A tres partits per cloure la primera volta, els grana tenen cinc punts més que a aquestes alçades de la temporada passada. I sí, encara amb el famós partit pendent d’Osasuna.

El capità, Xavi Molina, celebra el momentani 2-0 amb ràbia. Foto: LaLiga123
Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here