21.9 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 10, 2024

Tarragona desapareguda: bar La Pluvial

Bar La Pluvial, Baixada Peixateria, anys vint. Foto Chinchilla. Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu.

Actiu entre els anys vint i cinquanta del segle passat, el Bar La Pluvial va ser un dels establiments més coneguts de la part alta de Tarragona. L’amo, Josep Fàbregas, es vantava de servir-hi la millor orxata (la de la casa Fortuny) i també begudes espirituoses com l’Anís Catalunya o el licor de San Salvador, a més d’organitzar concerts de cobla i bandúrries per Santa Tecla.

 

La Pluvial es trobava a la baixada de les Peixateries núm. 5, al mateix lloc on al segle XVIII hi havia l’Hostal del Fum, dit així perquè es veu que no tenia cap fumera i els vapors de la cuina acabaven fent cap al menjador.

 

Però si tirem encara més enrere, veurem que la restauració, en aquesta zona, té una tradició encara més antiga. De fet, es remunta al s. I dC, ja que l’edifici on estava ubicat el Bar La Pluvial es va construir just a sobre de les voltes del circ, que hostatjaven tavernes on els espectadors podien fer un beure entre cursa i cursa.

 

Actualment, La Pluvial ja no existeix: va ser enderrocat per tal de deixar a la vista justament aquestes voltes. En veure-les, hauríem de recordar que aquest és un lloc on, en certa manera, sempre s’hi ha brindat.

(…)

Aquest article pertany a la secció ‘Tarragona desapareguda’ que publiquem a cada número de la revista FET a TARRAGONA. La secció s’elabora amb la col·laboració del Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu.

El número 27 de la revista el podeu trobar a LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA ADSERÀ, LLIBRERIA LA CAPONA, CAL MATIAS (Serrallo) i QUIOSC EL MIRACLE (Via Augusta, 8).

Pineda Vaquer
Pineda Vaquer
Historiadora
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here