14.2 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 7, 2021

El dixie s’ubica a finals d’abril amb la idea de quedar-s’hi

Espectacle del festival de dixie al parc de l’Amfiteatre. Foto: Manel R. Granell.

Per primera vegada, el Festival Internacional Dixieland Tarragona se celebrarà a finals d’abril. Després de 23 anys canviant de dates perquè sempre s’ubicava en els dies previs a Setmana Santa, els tècnics que promouen el festival han tingut l’encert de passar-lo a l’última setmana d’abril. I la intenció és fixar-lo definitivament en aquestes dates.

 

És una bona decisió, perquè el dixie arribarà just per Sant Jordi i es tancarà la nit del 30 d’abril, vigília de festiu. Aquesta data, a més,  coincideix amb la celebració del Dia Internacional del Jazz. Per tant, una suma d’encerts que caldria consolidar a partir d’aquest 2018 per col·locar definitivament el festival en unes dates concretes en l’imagini col·lectiu i en el calendari cultural de Tarragona.

LES NOVES DATES DEL FESTIVAL SÓN UN ENCERT. ARA CAL QUE RECUPERI PRESTIGI I INTERÈS

El dixie s’assegura així més probabilitats de bon temps i obre un itinerari festiu al carrer, després de la gran diada de Sant Jordi i abans de Tarraco Viva, Minipop, Sant Joan, Concurs de Focs Artificials, festes als barris… i així fins a Santa Tecla.

 

Decidit el canvi de dates, el festival té ara el repte de recuperar el prestigi que va tenir en els seus primers anys i que va anar reculant per raons econòmiques (la fatídica crisi) i de falta de voluntat política.

El cartell del festival, obra de Xavi Pallarés, al mig de la Rambla. Foto: Tarragona Cultura

Aquesta edició número 24 pot ser una bona oportunitat per avançar en la direcció adequada. La trompetista Gunhild Carling és la cap de cartell del festival, una artista molt curiosa que, entre altres facetes, toca tres trompetes a l’hora.  El Teatre Tarragona acollirà quatre espectacles, des de Chicuelo & Mezquida fins a Dan Barrett Quintet, referent del so del jazz més tradicional.

 

El dixie, doncs, té davant la possibilitat de fer passos endavant i consolidar-se de nou com una opció musical de referència que se celebra en recintes diversos i espais a l’aire lliure. I això, en una ciutat mancada de festivals, ja és un gran què. Caldrà veure si el públic li dóna prou suport.

Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here