13.4 C
Província de Tarragona
Divendres, desembre 1, 2023

Visita guiada al Teatre romà

Aspecte actual del teatre romà, a la part baixa de Tarragona. Foto: Ricard Lahoz

El FET a TARRAGONA organitza per als seus subscriptors una visita guiada al Teatre romà. La directora del Museu Nacional Arqueològic, Mònica Borrell, serà l’encarregada d’explicar als assistents les obres d’adequació i museïtzació que el Departament de Cultura de la Generalitat hi ha realitzat els darrers mesos.

 

El teatre, que forma part del conjunt declarat Patrimoni Mundial per la Unesco l’any 2.000, va celebrar unes jornades de portes obertes durant la celebració del festival Tarraco Viva. Aquest monument ha estat durant dècades un dels grans oblidats i ara es torna a obrir al públic en visites restringides.

L’ACTIVITAT TINDRÀ LLOC DIMARTS 26 DE JUNY A LES 19 HORES

En els darrers dos anys s’han realitzat excavacions arqueològiques i tasques de conservació – restauració de les restes. Les excavacions han posat al descobert edificis i estructures prèvies a la construcció del teatre (segle I dC), com una àrea comercial formada per tabernae (botigues) i un traçat d’un carrer que discorria en paral·lel al moll del port romà.

 

També s’ha dut a terme la restitució volumètrica del monument amb una estructura lineal de ferro que evoca la potent graderia que tindria el Teatre en època romana, recuperant la geometria original.

 

Tenint en compte l’interès del teatre romà, el FET a TARRAGONA convoca aquesta activitat cultural, gratuïta i exclusiva per als subscriptors de la revista, que tindrà lloc dimarts 26 de juny a les 19 hores.

Les persones interessades han d’escriure un correu electrònic a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat 

Les places són limitades: cada subscriptor pot apuntar un acompanyant.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here