20.6 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 23, 2024

Sant Pere de Reus ja és aquí

Els nanos de Reus en una actuació de festa major. Foto: Marc Busquets

El proper diumenge 24 de juny començarà la Festa Major de Sant Pere d’enguany. La regidora de Cultura del consistori reusenc, Montserrat Caelles, ha perfilat una programació que en essència agafa el relleu de la capitalitat cultural de 2017. Ara que la capital del Baix Camp és la ‘Ciutat de la música’, molts dels actes previstos de cara als propers dies se centren precisament en aquesta disciplina. Les Barraques al parc de la Festa (enguany amb una nit extra), la incorporació de la Banda simfònica a la Nit de fer l’índiu i les revetlles a la Palma i a la Llibertat seran altes cites ineludibles per als ganxets. El pregoner serà el periodista Xavier Graset.

 

Dies enrere, quan es va presentar el programa i el cartell de Sant Pere 2018 (obra del dissenyador Guillem Castro i en què pot veure’s la nana Xiqueta i la Mulassa), Caelles va anunciar una sèrie d’activitats “excepcionals” amb motiu de l’esdeveniment ‘Ciutat de la música’. Gertrudis serà un dels grans noms de Barraques, un cop s’ha confirmat la baixa de Brams. El cicle de concerts Vermusic comptarà també “amb un concert especial”, i l’endemà de Sant Pere serà Rosario Flores qui desfilarà pel parc de Sant Jordi per donar el tret de sortida al Festival de les arts de Reus (FAR).

A punt la Festa Major de la capital del Baix Camp, amb Barraques, el Seguici Festiu i  la Tronada com a grans atractius

Amb un teixit cultural “molt actiu i implicat en la Festa major”, segons Caelles, el Seguici Festiu prendrà un any més un gran protagonisme. Ja que el Ball de cavallets està en plena celebració del seu 20è aniversari, serà el gran convidat de la Nit de fer l’índiu. Enguany s’afegeix a la festa la Banda simfònica local, fet que comportarà la unió de gralles i metall en una formació insòlita d’una seixantena de músics. Finalment, i amb motiu dels 675 anys de la primera fira de Sant Jaume, en què les cròniques exposen que s’hi van fer ballar bèsties, el Bou de Reus sortirà amb els altres elements festius per la nit de Completes (el 28 de juny a la nit) i a la tanda de lluïment de l’endemà al matí, entre d’altres.

 

El pressupost de Sant Pere 2018 és de més de 360.000 euros, quantitat superior a la celebració d’ara farà un any. Posteriorment, la ciutat engegarà els habituals diversos festivals d’estiu. S’espera, per tant, que torni el cicle de cinema fantàstic de l’Associació de jugadors i jugadores de rol de Rus (AJJRR), el festival de Blues i jazz i l’anteriorment comentat FAR, que mirarà de consolidar-se després de la posada de llarg el juliol de 2017. Mercè Sampietro, Marta Marco, Montse Guallar o el pianista prioratí Lluís Capdevila, entre d’altres, són els noms de la segona edició de la mostra. La cultura és, precisament, una de les eines que Caelles vol emprar per captar més turistes a la ciutat. S’ha impulsat la campanya ‘Visit Reus summer’, en què Gaudí, el modernisme i els espectacles formen part de l’oferta que ha de seduir els visitants de sol i platja que arriben al territori.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here