14.9 C
Província de Tarragona
Dijous, novembre 30, 2023

Quin és el futur de l’entorn del teatre romà?

Foto de grup de tots els subscriptors del FET que han realitzat la visita al teatre romà. Foto: Ricard Lahoz.

Nova activitat cultural i nou èxit de participació i de valoració dels assistents. En aquesta ocasió, la directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Mònica Borrell, és l’encarregada de conduir la visita al Teatre romà amb més de 40 subscriptors del FET. Una visita especial perquè els lectors trepitgen per primera vegada aquest monument declarat Patrimoni Mundial.

VISITA DE 40 SUBSCRIPTORS DEL ‘FET’ AL MONUMENT PATRIMONI MUNDIAL QUE OBRE AL PÚBLIC PER PRIMERA VEGADA

Les obres d’adequació que s’hi han realitzat en els darrers mesos permeten accedir al teatre i constatar i imaginar-se la magnitud de l’edifici situat entre el Fòrum de la Colònia i la zona portuària. Abans d’accedir al recinte, Borrell fa un repàs de l’evolució històrica que acaba els anys 70 del segle XX quan una campanya ciutadana salva el teatre d’un projecte de construcció privada i aconsegueix l’expropiació del solar.

La visita permet veure les restes de l’espai destinat a les representacions, la graderia i l’hemicicle on s’ubiquen les personalitats. Els participants n’han pogut conèixer detalls interessants i pujar a l’estructura de ferro que simula les antigues grades del teatre que, calculen els experts, podia acollir unes 7.000 persones. Alguns dels assistents reconeixen que ara entenen aquesta instal·lació que, en el seu moment, va provocar polèmica entre alguns experts i els mitjans de comunicació.

La directora del MNAT, que porta en el càrrec només un any, explica el projecte de museïtzació que s’ha dut a terme els darrers anys i comenta les iniciatives de futur a l’entorn del teatre que tenen com a objectiu connectar-lo amb les termes de Sant Miquel i desenvolupar-hi un parc urbà arqueològic expropiant els magatzems de la zona. Borrell reconeix que és un projecte a llarg termini, però viable.

A la part final de la visita, els assistents pregunten a Borrell per la situació de la Necròpolis, el projecte de construir el nou Museu Arqueològic a Tabacalera i el trasllat temporal del museu al Tinglado 4 amb una exposició de síntesi de 175 peces emblemàtiques que ja està oberta al públic. Sobre aquest últim aspecte, Borrell es mostra especialment satisfeta i convida tothom a visitar l’exposició. Fins diumenge que ve, per cert, l’entrada és gratuïta.

Aquesta és una altra bona raó per ser subscriptor del FET a TARRAGONA. Ja sumem 600 amics i amigues. Si t’hi vols afegir, clica aquí i per només 30 euros l’any gaudeix de la millor revista, d’activitats culturals exclusives i d’entrades per a espectacles de música i teatre.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here