Advertisement Advertisement
12.8 C
Província de Tarragona
Dimecres, novembre 29, 2023

A Tarragona no sabem aprofitar el talent

Natalia Rodríguez, en una imatge de 2014, amb els trofeus aconseguits i guardats a casa dels seus pares. Foto: David Oliete.

L’octubre del 2016 escrivia al FET l’article ‘No sabem el que tenim a casa’, que va acabar sent el més llegit de l’any del nostre portal web. La protagonista de l’article era Natalia Rodríguez perquè havia fet unes declaracions al company periodista Esteve Giralt on mostrava la seva decepció pel menysteniment de les autoritats municipals amb ella en la fase de preparació dels Jocs Mediterranis.

 

Ara que els Jocs ja són història (i no precisament una història plena d’encerts), el Patronat Municipal d’Esports ha decidit posar el nom de la Natalia a l’estadi d’atletisme de Campclar. El reconeixement arriba massa tard per a la millor atleta de la ciutat de tots els temps i que va ocupar durant uns mesos el càrrec de regidora d’Esports de l’ajuntament de Tarragona en l’equip de govern de l’alcalde Ballesteros.

POSAR EL NOM DE NATALIA RODRÍGUEZ A L’ESTADI D’ATLETISME ÉS UN RECONEIXEMENT QUE ARRIBA MASSA TARD

Ni Ballesteros, ni Villamayor ni cap altre responsable polític de Tarragona 2018 va pensar en batejar l’estadi d’atletisme inaugurat a la primavera amb el nom de la Natalia, nascuda i criada al mateix barri de Torreforta. La proposta es va vehicular després dels Jocs a través d’internet i les xarxes socials i la va recollir l’ajuntament a finals de juliol.

“EL CAS DE LA MILLOR ATLETA DE TARRAGONA DEMOSTRA L’ESCASSA SENSIBILITAT DELS GOVERNANTS”

El cas de la Natàlia -amb un palmarès internacional de primera línia- demostra l’escassa o nul·la sensibilitat dels governants municipals amb el talent de casa. A l’atleta -que va ser reclam electoral del PSC l’any 2011- no se l’ha tingut en compte per a res a l’hora d’organitzar els Jocs. Potser ella hauria ajudat a  connectar el comitè organitzador amb els clubs i federacions esportives i a omplir les grades dels escenaris.

“DESAPROFITAREM L’EXPERIÈNCIA I CONEIXEMENT DELS QUE HI HAN TREBALLAT EN L’ORGANITZACIÓ DELS JOCS?”

Passats els Jocs i amb l’acomiadament amb data 31 de juliol del personal que hi ha treballat en l’organització, em pregunto si també desaprofitarem com a ciutat el talent condensat durant anys a les oficines de la Marina Port Tarraco. La trentena llarga de persones que han estat al darrere de l’esdeveniment i que han sumat una àmplia experiència en molts camps, se’n van al carrer sense més explicacions?

 

¿Alguns d’aquests professionals (penso en Aleix Boada, Ramon Pallejà, Gerard Monguió, Marc Bertran o David Oliete, per posar-ne 5 noms) no servirien per gestionar l’Anella Mediterrània o per treballar en la captació de turisme esportiu que doni vida al recinte? Algú al Palau Municipal hauria d’estar treballant aquest estiu en pensar i decidir què farem a partir del setembre a les flamants noves instal·lacions esportives de Campclar. Sobretot, a l’espectacular Palau d’Esports. Perquè correm el risc que molt aviat caiguin en l’oblit i l’abandó.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here