26.2 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

El cap de setmana que Tarragona fa bé de capital

Nens de la Muixeranga d’Algemesí conversen amb una nena índia dels Govindes, a les portes de l’Ajuntament de Tarragona. Totes les fotos de l’article són de Ricard Lahoz.

A la plaça de la Font no actuen avui ni la Jove, ni els Xiquets, ni Sant Pere i Sant Pau ni el Serrallo. L’espai que ocupen el dia de Santa Tecla les quatre colles tarragonins avui està destinat als Xiquets de Copenhaguen, els Castellers of London, els Castellers d’Andorra, els Castellers de París i la Colla Castellera de Madrid. S’hi afegeixen els components de la Muixeranga d’Algemesí i un grup de 15 persones dels Govindes, una agrupació procedent de Mumbai, a l’Índia.

LA SEGONA DIADA INTERNACIONAL DEL CONCURS ES CONSOLIDA AMB PÚBLIC I COLLES CONVIDADES

És la segona diada internacional del Concurs de Castells que se celebra en les hores prèvies a l’arrencada del certamen a la Tarraco Arena Plaça. Una de les millors iniciatives que s’han posat en marxa als darrers anys al voltant del Concurs, perquè Tarragona es mostra com la capital acollidora del món casteller (en el sentit més ampli de l’expressió) i les colles convidades venen amb una il·lusió i unes ganes desbordants.

Xiquets de Copenhaguen, al fons, i Castellers of London, a la plaça de la Font.

Sense la transcendència ni la competitivitat de les grans diades o del propi Concurs, els castellers andorrans, madrilenys, danesos, britànics i francesos miren de fer el millor possible les seves construccions i reben l’aplaudiment sincer i agraït del públic. L’entusiasme per venir a Tarragona és tan gran que han dissenyat samarretes específiques amb la data i s’han pagat el desplaçament i l’allotjament de la seva butxaca.

Samarreta commemorativa de la jornada.

L’organització els ha convidat a un dinar multitudinari (600 àpats) al recinte firal i a gaudir de les dues jornades del Concurs. La seva presència a Tarragona ha portat també a la ciutat a diversos cònsols europeus i a un representant de l’Ajuntament de Madrid.

Quatre de sis amb el pilar de la colla castellera de Madrid.

Així es fa capital: amb la diada internacional i amb una bona organització i acollida a les colles que participen al Concurs. Les més agraïdes, perquè no estan tan sotmeses a la tensió del rànquing, són les de dissabte. I per això resulta tan gratificant veure-les en cercavila camí de la TAP.

Una altra samarreta per recordar la diada amb el símbol del ‘gato’, dels castellers madrilenys.

Per Berga, Esparreguera, Esplugues, Lleida, Osona o Igualada venir a Tarragona és el gran premi en dos anys. Per aquestes ciutats de l’interior del país o de l’àrea metropolitana, Tarragona és la seva capital, el seu destí aquest cap de setmana. Molts dels que actuen dissabte es queden aquí diumenge per no perdre’s l’espectacle de les colles grans.

Tres de sis dels Castellers de París.

El Concurs aixeca tantes passions que les anècdotes es multipliquen. Entre les d’aquest dissabte, n’hi ha una que protagonitza una jove canadenca que tenia entrades per a la jornada de dissabte. S’ha posat en contacte amb la direcció del certamen perquè viatja amb un vol amb hores de retard. Un cop confirmada la veracitat d’aquesta informació, els organitzadors li han facilitat l’entrada per aquest diumenge.

Dinar de germanor al recinte firal amb les colles internacionals convidades. Foto: cedida.

Del Canadà a Tarragona. De l’Índia a Tarragona. De les principals capitals europees a Tarragona. D’Algemesí a Tarragona. 21 ciutats i pobles de Catalunya (incloent-hi 4 agrupacions de Barcelona) miren Tarragona. Aquest és el cap de setmana que la ciutat exerceix bé la seva capitalitat. Tant de bo fos així més sovint. Però, de moment, gaudim-ne.

Aspecte la TAP aquest dissabte quan s’interpretava l’himne nacional de Catalunya.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here