Advertisement
11.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 8, 2023

La “ferida” de Cèsar Puig que no es tancarà

Cèsar Puig, el segon per la dreta, abans de la seva intervenció a l’Aula Magna de la URV. Foto: Òmnium.

“Per edat soc d’una època en què sí vaig votar la Constitució del 1978, convençut que començava un temps nou a Espanya i que s’hi reconeixeria la plurinacionalitat de l’Estat i els nostres drets nacionals com a catalans. M’he passat mitja vida creient que això era possible, i ara veig que s’ha obert una ferida sentimental que difícilment la tancaran. És molt complicat recuperar la relació amb aquell que t’empresona i et trepitja tots els drets individuals i col·lectius”.

 

Així s’expressa, en un to calmat i reflexiu, l’advocat Cèsar Puig en un acte organitzat per companys de professió i les entitats Òmnium i ANC. Dues tandes llargues d’aplaudiments i un rostre emocionat i contingut. L’Aula Magna de la URV es queda molt petita per escoltar l’exdelegat del govern a Tarragona i al també advocat Gonzalo Boye. Tan petita que molta gent fa el camí de retirada davant la impossibilitat de veure i escoltar els ponents.

 L’EXDELEGAT DEL GOVERN A TARRAGONA REFLEXIONA SOBRE LA JUSTÍCIA I EL DELICTE DE REBEL·LIÓ

Puig ha mantingut un silenci prudent durant tots aquests mesos. L’exsecretari d’Interior de la Generalitat, per qui demanen 11 anys de presó, formava part de la cúpula i direcció política dels Mossos que, segons l’Audiència Nacional, va participar en un presumpte delicte de rebel·lió en els Fets d’Octubre de l’any passat.

 

Per això, les paraules de l’advocat vallenc provoquen tan interès. “Em jutgen pel que he estat, no pel que he fet”. “Ens hi juguem tenir una democràcia plena i una administració de justícia fiable”. “Tinc la consciència molt tranquil·la. Estic preocupat, però la certesa que no he comès cap delicte em fa anar pel carrer amb el cap ben alt”.

Aspecte de la sala de la URV per escoltar Cèsar Puig i Gonzalo Boye. Foto: Òmnium.

Advocat amb més 30 anys d’exercici, home afable i dialogant, Cèsar Puig afirma que l’Estat “només vol reprimir la dissidència” i que han reformulat el concepte de rebel·lió  per venjança. També qualifica de “disbarat” i “falta de rigor” el procediment judicial i els infomes de la Guàrdia Civil on diuen que ell és el “jefe civil” o “secretario general” dels Mossos (càrrecs inexistents).

 

Destituït la matinada del 28 d’octubre de 2017 en aplicació de l’article 155, Puig té un record especial per al seu cap, el conseller d’Interior, Joaquim Forn. “Va estar tres mesos al càrrec, va resoldre l’atemptat més greu de la història recent de Catalunya, cosa que va incomodar molt a l’Estat, i ara porta un any a la presó“, denuncia.

 

I conclou: “Tinc el privilegi de poder estar aquí, amb vosaltres, i de poder treballar cada dia i anar a dormir cada nit a casa meva”. Ni Forn ni la resta d’empresonats -recorda- ho poden fer. I el company de taula, Gonzalo Boye, adverteix i contextualitza: “Guanyarem a Europa, però els mesos dels judicis seran durs”.

Bona part del públic va seguir l’acte des de fora de la sala. Foto: Jordi Sendra.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here