Advertisement
24.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, juliol 5, 2022

Orión Picó, talent tarragoní en dansa

Orión Picó, en una imatge recent a Tarragona. Foto: David Oliete.

El tarragoní Orión Picó Plaja és un dels dos ballarins principals d’‘El Trencanous’, de Txaikosvski, que es representarà el proper diumenge 16 de desembre a les 6 de la tarda al Teatre Tarragona. L’Orión actuarà sota la direcció de la seva mare, Artemis Plaja i a partir de la coreografia que han dissenyat professors del centre de grau professional Artemis Dansa.

 

El jove ballarí és un dels protagonistes del reportatge ‘Fuga de talents en dansa’ que publiquem al número 32 de la revista FET a TARRAGONA. L’altre ballarí és Aleix Mañé, que ha treballat a la Compañía Nacional de Danza i en diversos escenaris europeus, després de començar la formació, precisament a l’escola d’Artemis Plaja.

EL JOVE BALLARÍ ACTUA EL PROPER DIUMENGE AL TEATRE TARRAGONA AMB ‘EL TRENCANOUS’

L’Orión sempre s’ha criat entre les parets de l’escola de dansa de la mare. Després d’anys de formació, el jove va estudiar per aconseguir el Grau Professional en Dansa Clàssica. “Vaig voler graduar-me aquí per demostrar que no s’ha de marxar fora per a fer-ho. El terra i la barra són els mateixos aquí que a l’estranger”, exclama.

 

Encara que la carrera professional d’Orión va despuntar aquí, aviat la va portar a l’estranger. “Fins fa dos anys estava bé a Tarragona, però als 20 vaig decidir marxar per treballar i créixer”, explica. Una de les seves grans estades va ser a Itàlia, on va participar en el reality televisiu de dansa Amici di Maria de Fillippi durant sis mesos. “Encara que m’agrada més ballar al teatre, la televisió et dóna més visibilitat i fa que et coneguin més”, reconeix el jove, que disposa de més de 50 mil seguidors a Instagram, i fins i tot algun club de fans.

L’ORIÓN S’HA CRIAT A L’ESCOLA DE DANSA DE LA MARE, PERÒ HA MARXAT A L’ESTRANGER PER CRÉIXER PROFESSIONALMENT

I si alguna cosa reconeix l’Orión és que el seu èxit ha arribat després de molts sacrificis. “Ho vaig deixar tot de petit per ballar. Assajava un mínim de 6 hores diàries de dilluns a dissabte, i vaig deixar aparcats els estudis i les amistats”, reconeix amb nostàlgia. Tot i això, el ballarí ho ha resolt tot: s’ha tret el graduat en ESO posteriorment, i manté els amics de la infància. “Arribar a un cert nivell requereix sacrifici, però també és plaer. Al final, la vida tot t’ho compensa”, deixa anar.

(…)

Tot el reportatge el podeu llegir al número 32 del FET, a la venda en quatre punts de la ciutat: Llibreria La Capona, Llibreria Adserpa, Cal Matias (Serrallo) i Quios El Miracle (Via Augusta, 8).

Carla Clúa
Carla Clúa
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here