25.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 13, 2024

La Sant Silvestre, on competir és el menys important

Jaume Navarro es prepara per a un entrenament just en el punt de sortida de la Sant Silvestre tarragonina, al barri del Serrallo. Foto: Nil Morato.

La Sant Silvestre de Tarragona celebra enguany el quinzè aniversari, és una de les més joves de l’Estat. Aquesta cursa, organitzada pel club Fondistes de Tarragona va néixer mirant-se en la Sant Silvestre Vallecana -que enguany arriba a la 53ena edició- i la Cursa dels Nassos de Barcelona –que compleix 19 anys-.

 

La prova sempre es disputa el darrer dia de l’any, el 31 de desembre, i tot i que no deixi de ser una cursa, el resultat final acostuma a ser el menys important de tot, com a mínim, a Tarragona. Fins a 2.100 persones participaran a la Sant Silvestre d’enguany i d’aquestes, un bon grapat ho faran disfressades, amb amics o amb família, sense un altre objectiu que no sigui acabar-la i passar-s’ho bé. D’altra banda, també hi haurà algú que voldrà superar el seu registre d’anys anteriors o que es prengui la cursa com una preparació per a les que haurà d’afrontar al 2019.

LA CURSA TARRAGONINA CELEBRA EL DIA 31 LA SEVA QUINZENA EDICIÓ AMB MÉS DE 2.000 PARTICIPANTS

Tres persones que enguany participaran a l’última carrera de l’any són el Jaume Navarro, l’Anahi Herrera i l’Albert Roca. Tots tres tenen pensat anar-hi a córrer sense la intenció de fer cap gran marca, sinó per acompanyar amics o anar disfressats.

 

Jaume Navarro va començar a córrer fa vuit anys en una cursa de 10 quilòmetres al Pont del Diable, incentivat per uns amics del seu pare. Des que va començar a practicar el running no s’ha perdut ni una edició de la Sant Silvestre, tot i que no sempre ha participat vestint-se de curt. Enguany correrà per quarta vegada, les altres quatre ha col·laborat ajudant a l’organització o senzillament, com a públic. “Cada 31 de desembre a la tarda sóc aquí, al Serrallo, per gaudir-la, patir-la o el que convingui en aquell moment”, explica el Jaume.

Albert Roca, el primer per l’esquerra de la fila de davant, i Anahi Herrera, la quarta per l’esquerra de la fila de darrere, són membres del grup Activa’t Runners. Foto: Nil Morato.

Anahi Herrera és tota una veterana de la Sant Silvestre tarragonina i també del running. De les quinze edicions de la cursa (comptant la d’enguany), ella ha participat en tretze, és a dir, només s’ha perdut dues, la primera “perquè no me n’havia assabentat” i la segona perquè operaven el seu fill a Barcelona. En aquestes tretze Sant Silvestres que ha corregut, ho ha fet de totes les maneres possibles, competint, amb família o amb amics disfressats.

Jaume Navarro: “és una cursa on veus gent amb grans marques que corre amb la família o amb amics”

“Van haver-hi molts anys que la competia, però quan els meus fills van començar a córrer ja m’ho vaig prendre amb una altra finalitat”, explica l’Anahi. A més, des de l’any passat corre amb un grup d’un gimnàs de la ciutat, l’Activa’t, que al febrer farà dos anys que es va crear. “Hi havia molta gent que no havia corregut mai i vam proposar participar a la Sant Silvestre perquè era l’oportunitat per a que s’hi animessin”, comental’Anahi i afegeix que a partir d’aquí molts han començat a competir en diverses curses com la Mitja Marató de Tarragona.

 

“L’any passat vam córrer la primera Sant Silvestre, en clau de conya, i vam acabar guanyant el premi a la millor disfressa. La intenció era passar una estona junts”, diu somrient. En aquella edició van participar amb un grup de més de 20 persones i es van disfressar de la pel·lícula Grease. Les noies anaven de ballarines, els nois de mecànics i també hi havia els dos protagonistes, el Danny i la Sandy. “Anàvem ballant i corrent amb música, fèiem una mica de show i vam acabar guanyant el pernil”, recorda l’Anahi, i avisa, entre bromes, que “en realitat vam anar a guanyar el pernil, i enguany volem repetir”.

Imatge de l’edició de 2017 amb el grup Activa’t i el pernil que van guanyar per la millor disfressa. Foto: Activa’t.

Precisament, un dels participants que es va quedar sense el premi va ser el Jaume Navarro, que en la passada edició amb un grup de 10 persones es va disfressar  de Tió i regals. “Va ser molt divertit, és una idea que portàvem molt de temps pensant i al final vam aconseguir ajuntar la gent necessària per poder-ho fer. Ens feia gràcia guanyar el premi a la millor disfressa però hi ha molta gent que es caracteritza molt bé”, rememora somrient el Jaume. De les tres edicions en les quals ha participat (enguany serà la quarta) comenta que “en les que més content vaig acabar va ser quan acompanyava a un amic en la seva primera cursa i en la que vam anar disfressats”. La primera Sant Silvestre que va córrer va ser per preparar-se per a la Mitja Marató de Granollers, una de la cinquantena de curses en les quals ha participat.

Anahi Herrera hi ha participat en tretze edicions: competint, amb família o disfressada amb un grup d’amics

Un altre dels corredors que farà la Sant Silvestre és l’Albert Roca, jugador del Nàstic Genuine, que participarà amb l’Anahi, amb el grup Activa’t Runners. L’Albert explica que li agrada molt practicar esport i que s’ho passa molt bé amb aquest grup. “Tinc moltes ganes de disfressar-me i córrer amb ells”, explica content. Ni l’Albert ni l’Anahi volen desvetllar de què aniran disfressats per mantenir la sorpresa.

 

Tots tres estan d’acord en què l’objectiu principal de la Sant Silvestre és acabar l’any fent esport i passant-s’ho bé, lluny de competir per un bon temps. “Em sembla molt maca, crec que és una cursa molt festiva, hi veus gent amb grans marques que corre amb la família o amb amics”, explica el Jaume i conclou: “Sigui quin sigui l’objectiu, la Sant Silvestre és per gaudir-la”.

Nil Morato
Nil Morato
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here