Advertisement Advertisement
Carregant ...

La cuina de la il·lusió

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Els operaris de la Brigada ja treballen en la posada a punt de les carrosses. Foto: Toni Cabanillas

El magatzem de la Brigada Municipal de Tarragona és aquests dies la llar d’una il·lusió en construcció. Vehicles amunt, descàrregues avall, revisions amunt, decoracions avall. Tot esforç és poc per tal de garantir una rebuda a l’altura de Ses Majestats d’Orient aquest dissabte a la tarda.

L’Alejandro Ayxendri està posant a punt una de les disset carrosses que acompanyaran els Reis Mags pels carrers de la ciutat: la del fòrum romà. Ayxendri, ja jubilat, va ser durant dècades el retolista de l’Ajuntament. “Em fa una il·lusió enorme venir a ajudar a preparar cada any la Cavalcada”, comenta. Des de finals dels anys seixanta, totes les carrosses de les cavalcades de Tarragona han passat per les mans de l’Ayxendri, com l’anomenen amb estima els seus companys.

LA BRIGADA MUNICIPAL JA TREBALLA EN ELS PREPARATIUS DE LA CAVALCADA DELS REIS MAGS

Visiblement content, no ha deixat mai d’aportar el seu granet de sorra a un dels dies més especials de l’any. “Vaig començar a formar part de l’equip que prepara la Cavalcada de Reis de Tarragona als catorze anys”, fa memòria. “I ara en tinc seixanta-set!”, continua. Les coses no canvien per temps que passi: Melcior, Gaspar i Baltasar tornen a tenir l’encàrrec de portar la màgia a la ciutat. Però les mans, sempre són les de l’Alejandro.

“La gran majoria dels elements que surten a les carrosses són dels anys seixanta i setanta”, explica el Xavi Gonzàlez, tècnic de Cultura del consistori. Algunes, com ara les que evoquen les joguines que acompanyen cada Rei Mag, són les més joves i no arriben a la dècada. D’altres, com ara l’elefant i els camells, tenen gairebé un segle de vida. “La Cavalcada forma part del patrimoni i de la història de la ciutat”, ressalta Gonzàlez.

Una saleta petita serveix d’armari per a Ses Majestats. Foto: Toni Cabanillas

En una sala discreta dormen desenes de vestits i accessoris de Ses Majestats, els patges i els pastorets que veureu dissabte. Alguns d’ells, però, són peces gairebé de col·leccionista. “N’hi ha que estan descatalogats i que tenen més de seixanta o setanta anys”, comenta el Xavi. Sembla un petit museu. Tot i les fortes arrels tradicionals de la Cavalcada, és evident que s’ha hagut d’anar renovant amb el pas dels anys.

EL FANAL DE LA CIUTAT TORNARÀ A ENCAPÇALAR LES 17 CARROSSES DE LA CAVALCADA

“Més enllà de la vestimenta, les grans renovacions han arribat en matèria de seguretat, amb remolcs en condicions que han substituït la logística antiga”, matisa Gonzàlez. Cadascuna de les disset carrosses té la seva pròpia història al darrere. La cuina de la nit més il·lusionant de l’any amaga racons i racons més que interessants.

Ses Majestats d’Orient no han de patir, que des del FET A TARRAGONA ja ens hem assegurat que tot arribi a temps en perfecte estat. I si l’Ayxendri diu que dissabte estarà tot enllestit, dissabte estarà tot enllestit. Ja sabeu: quan sentiu les primeres salves al Serrallo, vol dir que tenim visita. I les cartes, totes enviades ja? Per als despistats d’última hora: recordeu fer bona lletra!

L’Alejandro Ayxendri, amb el cèlebre elefant de la Cavalcada de Tarragona. Foto: Toni Cabanillas


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

0 respostes a “La cuina de la il·lusió”

 1. Carme ha dit:

  Molt bonic tot plegat.

  Segur que es compleixen tots els desitgos dels nens de Tarragona

  Perc cert començarà a les 18.15

  Deixo info del recorregut

  https://tarragonadigital.com/tarragona/reis-mags-tarragona-2019-mar-serrallo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *