Advertisement
12 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 2, 2023

Reviure les millors pel·lícules a ritme de cobla

Alfred Abad, president de Tarragona Dansa, a la porta del Teatre Tarragona amb el cartell de l’espectacle que hi representaran aquest diumenge. Foto: Nil Morato.

L’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa celebra 40 anys i per commemorar aquesta fita han programat una sèrie d’actes durant tot aquest 2019. El primer de tots tindrà lloc aquest diumenge, a les sis de la tarda, al Teatre Tarragona on representaran un espectacle teatral, amb música i dansa, anomenat Llums, música… acció! “És una obra multidisciplinar, el teatre és el fil conductor però no hi ha cap estil que predomini per sobre de l’altre”, comenta el president de l’agrupació, Alfred Abad.

 

Ell ha estat l’ideòleg d’aquest espectacle que s’ha anat modelant fins a convertir-se en el què es podrà veure diumenge. “Primer havia de ser un espectacle on hi hagués molta música i poca intervenció de teatre, però al final ha acabat agafant molta importància la part de diàleg”, comenta Abad. L’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa compta amb la participació de la companyia de teatre La Missiva, de Barcelona, que va voler apuntar-s’hi en conèixer l’obra. “En un primer moment volíem que la part escenificada fos un monòleg de la Laura Baixauli, però quan va comentar-ho als seus companys, tots van voler participar”, explica Abad, i així és com va anar creixent i agafant forma aquest espectacle trencador de l’agrupació.

TARRAGONA DANSA CELEBRA 40 ANYS AMB UN ESPECTACLE QUE INCLOU BANDES SONORES AMB AIRES DE SARDANA

L’acció passa en un cafè musical de Hollywood, on 9 actors donen vida a diferents personatges amb diferents somnis, tots vinculats amb el cinema. I aquí és on entra en acció la part musical, a càrrec de la cobla Reus Jove que interpretaran algunes de les bandes sonores de les pel·lícules més conegudes com James Bond, La La Land, El Padrino o La Pantera Rosa, entre d’altres.

Assaig del passat cap de setmana. Foto: Tarragona dansa.

Serà aquí on hi haurà notes musicals que recordaran a la sardana, ja que moltes cançons s’interpretaran amb els instruments clàssics d’aquesta dansa catalana, com el flabiol i el flautí, però la cobla també s’ha adaptat convertint-se en una big-band que farà ballar als integrants de la BSO Dance, un grup de ballarins i ballarines que s’ha format per a l’ocasió amb membres de Tarragona Dansa però també d’altres escoles de ball.

ALFRED ABAD ÉS L’IDEÒLEG D’AQUEST MUNTATGE ON TAMBÉ HI PARTICIPEN LA COMPANYIA LA MISSIVA I LA COBLA REUS JOVE

Per tant, s’han unit tres formacions per a representar un espectacle “únic” organitzat per l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa. “És únic perquè mai ningú ha organitzat una obra teatral amb música en directe a càrrec d’una cobla, reconvertida en big-band”, detalla, il·lusionat, l’Alfred Abad. Precisament, l’ideòleg argumenta que per a aquesta producció no s’ha guiat en cap altre espectacle similar i espera que aquest serveixi de model per a futures actuacions d’aquest estil.

 

El fet que hagin participat tres companyies ha provocat que els assajos siguin més complicats de realitzar, almenys, conjuntament. Tot i això, cada grup ha anat practicant les seves parts i, els ballarins i la cobla, per proximitat, han assajat més vegades junts. Actors, ballarins i músics es van reunir per primer cop el cap de setmana passat i ho tornaran a fer aquest diumenge al matí, per acabar d’assajar, hores abans d’iniciar l’espectacle. “Tot ha estat fàcil, tots estem molt entusiasmats amb l’actuació. Només el fet de poder representar-ho al Teatre Tarragona ja és una cosa molt gran”, es complau l’Alfred.

ACTORS, MÚSICS I BALLARINS ESTAN ENTUSIASMATS AMB L’ACTUACIÓ D’AQUEST DIUMENGE AL TEATRE TARRAGONA

Tarragona Dansa ha creat aquest espectacle per a celebrar el seu 40è aniversari però també per a posar en valor la cobla. “En qualsevol altre país és dóna molta importància a la música tradicional però aquí sentim cobla i ens n’apartem”, argumenta el president de l’agrupació, i afegeix :“Volem que aquest espectacle el vegi molta gent de Catalunya”.

 

Per a ells, la manera d’aconseguir portar aquesta obra a altres ciutats catalanes passa per brillar aquest cap de setmana, on tindran l’atenció de promotors, organitzadors de concerts i espectacles, tècnics de cultura i regidors de diversos ajuntaments, invitats per l’agrupació per a fer més visible la seva actuació. Serà la seva final particular però l’Alfred ja avisa que “sense pressió, sino aconseguim portar-ho a altres ciutats, no passa res. De feina en tindrem molta celebrant els diferents actes com una sardana que envolti tota la Catedral de Tarragona”.

 

Part de l’èxit ja l’han aconseguit venent, de moment, 400 entrades, una xifra a la qual mai ha arribat cap concert de cobla. Les localitats, però, també es podran comprar el mateix dia de la funció, a les taquilles. Per tant, tot està llest per aquest diumenge: Llum, música… acció!

Foto: Tarragona Dansa.
Nil Morato
Nil Morato
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here