13.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

La Reina de Carnaval: “És un somni que s’està a punt de complir”

Raquel Recasens és la reina de Carnaval de Tarragona 2019. Foto: Nil Morató.

Tarragona ja està preparada per a celebrar una nova edició del Carnaval que comença aquest divendres i els qui encara estan més llestos i amb més ganes que arrenqui són el Rei i la Reina d’enguany, Agustí Pouget, de la comparsa Nou Ritme, i Raquel Recasens, de Cromatic Fusion. Tots dos esperen que comenci la festa per lluir-se com a Rei i Reina respectivament. “És un somni que s’està a punt de complir”, assegura la Raquel. Ella ja va fer de reina l’any passat però de comparsa, no del Carnaval, i enguany repeteix encapçalant la seva colla, però a més ho fa com a Concubina. “L’any anterior ho vaig gaudir molt, però enguany encara ho faré més perquè ja sé que no podré repetir com a Concubina”, explica entusiasmada la nova Reina del Carnaval.

 

La Raquel Recasens porta desfilant pels carrers de Tarragona des de l’any 2012, en total vuit edicions vivint el Carnaval des de dins i sent fidel a una comparsa, Cromatic Fusion amb qui porta desfilant els darrers set anys, és a dir, des que es va fundar la comparsa, el 2013. En la curta història de la colla, ha aconseguit guanyar tres vegades la Disfressa d’Or, al 2013, 2015 i 2017, i ha aconseguit la segona posició a la rua en dues edicions més, el 2015, i el 2018, sent la concubina en les següents edicions, la 2016 i la 2019, la d’enguany.

Raquel Recasens pertany a la comparsa Cromatic Fusion, que ha guanyat tres Disfresses d’Or i ha estat Concubina en dues ocasions

La comparsa està formada per unes 70 persones i per a la Raquel, “són com una família”. Habitualment comencen els assajos i els tallers de carnaval a l’octubre però enguany, com són la Reina, han començat bastant abans. “En aquesta edició fa més temps que treballem, és més sacrificat, són més hores d’assaig”, argumenta la concubina que afegeix: “A l’estiu ja vam començar a preparar alguna cosa”.

La Concubina, al Serrallo. Foto: Nil Morato.

Els assajos també s’han de fer amb la comparsa del Rei, Nou Ritme, unes preparacions que van començar al Nadal. “Amb l’Agustí em porto molt bé, el conec d’abans del Carnaval i a una persona quan la coneixes i tens ‘feeling’ ho veus tot diferent, et sents més tranquil·la i segura”, detalla la Reina, satisfeta. A més, creu que no hi havia una parella millor que l’Agustí. “La veritat és que estic molt contenta del Rei que m’ha tocat, crec que no podria tenir millor company perquè ric molt amb ell i l’estimo molt”, i a banda d’entendre’s molt bé, la Raquel també veu que es complementen a la perfecció, ja que “ell és més la part de diàleg i jo la de ball”.

Els preparatius comencen a l’octubre i des de Nadal ja han fet assajos amb la comparsa del Rei

La novetat del Carnaval d’enguany és que el Rei Carnestoltes i la Concubina ja no participaran a la Disfressa d’Or i passaran a tenir un espectacle exclusiu per a ells. Tradicionalment,  passejaven pels carrers de la ciutat el dimecres i es dirigien cap a l’Ajuntament en motiu de l’entrada del Rei Carnestoltes i la seva Concubina, però enguany el recorregut començarà a la plaça Corsini i acabarà al Palau de Congressos a causa del tancament del Teatre Tarragona. Allà presentaran el regnat amb un espectacle totalment nou. “El fet de sortir des del Mercat ha de ser molt emocionant i també saber que la gent va al teatre per veure l’espectacle que farem”, comenta la Concubina, que afegeix: “És molt diferent del concepte que hi havia abans de la Disfressa d’Or, aquest és el nostre dia perquè és l’entrada que tota Tarragona està esperant”. La Concubina, doncs, ja és a punt.

 

Nil Morato
Nil Morato
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here