Advertisement
19.5 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 9, 2023

David Aymerich: somiar, escriure i rodar

David Aymerich, al passeig de les Palmeres. Foto: David Oliete.

Apassionat d’escriure històries i portar-les a la gran pantalla, David Aymerich lluita dia a dia per fer-se un lloc en el món cinematogràfic. No té pressa i avança amb pas ferm. Es va fer conegut amb El dulce sabor del limón, el seu primer llargmetratge, i ara el trobem embolicat en mil i un projectes. Entre ells, la direcció del documental sobre Eduard Boada que s’estrena en el marc de les festes de Santa Tecla: el proper diumenge 15 a les 19,30h. a l’Antiga Audiència.

 

El documental protagonitzat per Boada, pregoner de les festes de Santa Tecla d’aquest 2019, i el seu històric espai tarragoní Can Boada, està produït per Ayhe Productions. L’ha escrit Javier Baron amb la producció de Mireia Pallejà i la direcció de fotografia de Daniel Bernús i el mateix Baron.

Dirigeix el documental sobre Eduard Boada que s’estrena el proper diumenge a l’Antiga Audiència

Nascut als Pallaresos, David Aymerich de petit escrivia històries i, amb només disset anys, ja havia posat sobre paper guions curts i un primer esborrany de llargmetratge. Un any més tard, combinant-ho amb un primer de carrera que, comenta, “em va semblar com un tercer de batxillerat, molt genèric i amb poc cinema”, es va posar en marxa per rodar la seva opera prima: El dulce sabor del limón. “Les productores i la universitat no creien en el meu projecte, però jo estava molt decidit a tirar-lo endavant”, exposa. Així que va fundar la seva pròpia productora, AYHE Productions, i va arrencar.

El seu primer llargmetratge el va rodar amb Elena Rivera i David Solans, actors reconeguts

Ho recorda com una època caòtica: “Era un xaval de dinou anys fent una pel·lícula amb gent de primer nivell”. I és que els protagonistes són dos actors reconeguts, com són Elena Rivera, de la sèrie Cuéntame, i David Solans, que poc després de rodar a Tarragona va entrar al projecte de Merlí a TV3. I per a la direcció de fotografia va comptar amb el mexicà Luis Enrique Carrión, “un dels millors del món”, segons Aymerich. Per materialitzar aquell llargmetratge, creu que “es van alinear les estrelles, la gent va confiar en el projecte i jo vaig viure un aprenentatge brutal, segon a segon”.

 

(…)

Així comença el reportatge sobre David Aymerich que publiquem íntegrament al número 37 de la revista FET a TARRAGONA.

Si vols llegir aquests i altres continguts culturals i socials de la ciutat, demana el FET a:

Llibreria La Capona

Llibreria Adserà

Cal Matias (Serrallo)

Quiosc El Miracle (Via Augusta, 8)

 

O encara millor,

SUBSCRIU-TE AL FET i et portem les revistes allà on vulguis. I a més, podràs participar d’activitats culturals exclusives i aconseguir obsequis en forma de llibres i entrades per a espectacles, només per a subscriptors

 

 

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here