21.9 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 16, 2024

Els amics del ‘FET’ descobreixen El Mèdol per dins

Imatge de grup amb gairebé tots els assistents i el professor Joaquin Ruiz de Arbulo.

Un total de 130 persones, dividides en dues jornades diferents, han pogut gaudir aquest 2019 d’una visita guiada única a la pedrera del Mèdol. I dic ‘única’ perquè des de fa anys no es pot accedir al clot, l’agulla -l’element més representatiu de la pedrera- i altres espais més amagats com el lloc de culte.

Joaquin Ruiz de Arbulo fa la segona visita guiada a la pedrera amb els subscriptors de la revista

Aquest diumenge, el FET a TARRAGONA hi ha organitzat la segona visita de l’any amb la implicació imprescindible del professor d’Arqueologia de la URV, Joaquin Ruiz de Arbulo. Ha estat la segona, perquè la primera -convocada a principis de juny-, va deixar molts lectors en llista d’espera.

L’expectativa de l’excursió no ha defraudat els participants, que han trepitjat uns terrenys tancats al públic des de la seva remodelació, inaugurada el 2014 i pagada per Abertis, propietària del monument. Cap grup organitzat d’adults ni les escoles de Tarragona poden accedir a una zona que, paradoxalment, està museïtzada amb una vintena de plafons informatius que ningú pot llegir. Una incongruència inexplicable.

Ara només s’hi pot accedir si es tracta d’un alumne universitari que està realitzant un estudi de recerca i demana permís o… si vas de la mà del perseverant Ruiz de Arbulo que, una vegada més, ha demostrat la seva passió per donar a conèixer al públic la història de Tarraco i les potencialitats de tots els monuments que són Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Com en la primera ocasió, la visita s’ha acabat al centre d’interpretació situat a l’àrea de servei de l’autopista AP-7. Un espai ben condicionat, però del tot desconegut pels tarragonins i que passa desapercebut pels turistes que s’hi aturen una estona per descansar. Una llàstima perquè, una vegada més, es constata l’escassa o nul·la eficàcia d’algunes actuacions en l’àmbit del patrimoni a Tarragona.

Sigui com sigui, els subscriptors del FET han pogut gaudir d’una visita singular i diferent a un lloc especial que va tenir molts usos fa dècades, que va ser zona de lleure i objecte d’estudi per nens i joves tarragonins fins no fa gaires anys, i que ara els visitants habituals només la poden contemplar fent un passeig pel perímetre des de dalt amb mitja dotzena de miradors.

 

Aquí podeu llegir l’article publicat al juny: ‘Recuperem l’espai històric i natural del Mèdol’

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here