Carregant ...

Tarragona desperta

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

El trasllat de les mercaderies fora de la línia de la costa és un dels temes que genera més consens al Camp de Tarragona. Foto: Ricard Lahoz.

Fragment de l’article publicat íntegrament al número 90 de NW – Revista de Reus:

La suma de l’explosió a la petroquímica i del desgavell ferroviari reforça l’argumentari d’una Tarragona que desperta davant la falta de coratge, valentia i autocrítica dels responsables polítics, socials i econòmics i denuncia, precisament, l’absència d’uns lideratges clars a nivell de ciutat i de territori. És la Tarragona que acumula greuges però que està disposada a combatre el discurs victimista amb un canvi d’estratègia que passa per prendre la iniciativa i fer valer el pes de la segona àrea del país en potencial econòmic i demogràfic.

L’explosió petroquímica i el desgavell ferroviari reforcen la necessitat d’una mirada conjunta del territori

En aquest context es detecten alguns moviments que han d’articular el missatge metropolità, la mirada global del territori i no l’estrictament localista. L’evidència i la necessitat empeny a remar en aquesta direcció. Els canvis en algunes alcaldies com la de Tarragona i en la presidència d’institucions clau com la Diputació afavoreixen el discurs del ‘ja n’hi ha prou’ i de nova etapa.

Noemí Llauradó ha fet públic que està a disposició del territori per coordinar i liderar la veu del Camp de Tarragona davant les administracions superiors. Està per veure si, a falta d’un organisme de governança específic, és la Diputació qui ha de jugar aquest paper.

Pau Ricomà està cridat a prendre la iniciativa, però compta amb un govern massa petit

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, està cridat a prendre la iniciativa. En clau interna, ha aconseguit aplegar a tots els grups municipals en dues declaracions institucionals sobre l’accident químic i les mancances ferroviàries. Una unanimitat que va del PP a la CUP, gens habitual. Un bon pas que hauria de tenir continuïtat més enllà dels límits estrictament tarragonins.

Però Ricomà té un obstacle que avui sembla difícil de superar: disposa d’un govern en minoria amb només 9 regidors, que necessita més mans per fer realitat les promeses de canvi de quan va arribar a l’alcaldia. Amb un govern petit, on cada regidor suma molts departaments i el propi Ricomà assumeix l’àrea de Cultura, sembla complicat posar-se a encapçalar el lideratge metropolità.

Som en un moment clau per millorar el posicionament del Camp de Tarragona al conjunt del país

Les ganes de canvi són majoritàries a Tarragona. I les necessitats de canviar i millorar el posicionament del Camp de Tarragona al conjunt del país, encara més. Sovint, quan hi ha més dificultats també hi apareixen més oportunitats. I ara es detecta que som en un moment clau per obrir nous horitzons. Es tracta de no desaprofitar-lo.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *