21.6 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 15, 2024

Tarragona desperta

El trasllat de les mercaderies fora de la línia de la costa és un dels temes que genera més consens al Camp de Tarragona. Foto: Ricard Lahoz.

Fragment de l’article publicat íntegrament al número 90 de NW – Revista de Reus:

La suma de l’explosió a la petroquímica i del desgavell ferroviari reforça l’argumentari d’una Tarragona que desperta davant la falta de coratge, valentia i autocrítica dels responsables polítics, socials i econòmics i denuncia, precisament, l’absència d’uns lideratges clars a nivell de ciutat i de territori. És la Tarragona que acumula greuges però que està disposada a combatre el discurs victimista amb un canvi d’estratègia que passa per prendre la iniciativa i fer valer el pes de la segona àrea del país en potencial econòmic i demogràfic.

L’explosió petroquímica i el desgavell ferroviari reforcen la necessitat d’una mirada conjunta del territori

En aquest context es detecten alguns moviments que han d’articular el missatge metropolità, la mirada global del territori i no l’estrictament localista. L’evidència i la necessitat empeny a remar en aquesta direcció. Els canvis en algunes alcaldies com la de Tarragona i en la presidència d’institucions clau com la Diputació afavoreixen el discurs del ‘ja n’hi ha prou’ i de nova etapa.

 

Noemí Llauradó ha fet públic que està a disposició del territori per coordinar i liderar la veu del Camp de Tarragona davant les administracions superiors. Està per veure si, a falta d’un organisme de governança específic, és la Diputació qui ha de jugar aquest paper.

Pau Ricomà està cridat a prendre la iniciativa, però compta amb un govern massa petit

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, està cridat a prendre la iniciativa. En clau interna, ha aconseguit aplegar a tots els grups municipals en dues declaracions institucionals sobre l’accident químic i les mancances ferroviàries. Una unanimitat que va del PP a la CUP, gens habitual. Un bon pas que hauria de tenir continuïtat més enllà dels límits estrictament tarragonins.

 

Però Ricomà té un obstacle que avui sembla difícil de superar: disposa d’un govern en minoria amb només 9 regidors, que necessita més mans per fer realitat les promeses de canvi de quan va arribar a l’alcaldia. Amb un govern petit, on cada regidor suma molts departaments i el propi Ricomà assumeix l’àrea de Cultura, sembla complicat posar-se a encapçalar el lideratge metropolità.

Som en un moment clau per millorar el posicionament del Camp de Tarragona al conjunt del país

Les ganes de canvi són majoritàries a Tarragona. I les necessitats de canviar i millorar el posicionament del Camp de Tarragona al conjunt del país, encara més. Sovint, quan hi ha més dificultats també hi apareixen més oportunitats. I ara es detecta que som en un moment clau per obrir nous horitzons. Es tracta de no desaprofitar-lo.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here