Carregant ...

El canvi de societat que pregona el tarragoní Salvador Lladó

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Salvador Lladó, amb el seu llibre ‘La bossa o la vida’. Foto: cedida.

Va ser alumne del col·legi Pràctiques i de l’institut Martí i Franquès, després va marxar a estudiar fora i ja no ha tornat a viure a Tarragona de manera permanent. Però Salvador Lladó Fernández ve sovint a veure família i amics, i aquest dimarts 3 de març ve a presentar a La Capona el seu llibre ‘La bossa o la vida’ (Tigre de paper) on aborda de manera contundent l’emergència climàtica.

El científic presenta a la llibreria La Capona el llibre ‘La bossa o la vida’

Fa dos anys, en una entrevista publicada al número 28 de la revista FET a TARRAGONA, Lladó ja afirmava que “el canvi climàtic i uns recursos limitats fan impossible que seguim creixent indefinidament”. “Aquests dos factors sumats -afegia- ens porten a un còctel que pot explotar abans del 2050. El científic tarragoní -doctor en Microbiologia Ambiental i Biotecnologia- apostava per “frenar i reflexionar sobre si aquest és el model econòmic que volem per les properes dècades”.

El científic tarragoní, al port esportiu, en el decurs de l’entrevista amb el FET. Foto: David Oliete.

Aquelles reflexions necessàries són les que desemboquen ara al llibre. ‘La bossa o la vida’ sorgeix de la necessitat de posar-les a l’abast de tothom. Lladó hi planteja els reptes d’una transició a economies  basades només en energies renovables, i un futur possible que giri a l’entorn dels conceptes de justícia ambiental i social. El títol del primer capítol -‘La impossibilitat de créixer per sempre’ marca tota una declaració d’intencions.

Lladó avala abaixar el ritme de consum i de producció perquè “no es pot crèixer sempre”

A l’entrevista del FET deia: “Podem viure amb el vuitanta per cent menys de coses materials que ara. El nivell de vida de generacions anteriors, amb polítiques ambientals modernes, ens donarien una sostenibilitat a llarg termini. El primer pas ineludible és deixar de comprar moltes coses supèrflues, abaixar el ritme de consum i, per tant, produir menys”.

I en una entrevista a La Vanguardia publicada aquest passat diumenge, Lladó insisteix que cal frenar la producció i el consum per canviar una societat immersa en una crisi ecològica sense precendents. L’autora de l’entrevista, Sara Sans, s’encarregarà de presentar aquest dimarts ‘La bossa o la vida’ en format de conversa amb Salvador Lladó. La cita amb el científic tarragoní és a les 19:30h a la Llibreria La Capona.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *