Advertisement Advertisement Advertisement
18.3 C
Província de Tarragona
Divendres, març 24, 2023

Mascaretes: directament de la Xina a Joan 23

Jordi Gracia Sancho, al mig, fa el lliurament de 400 mascaretes al director de l’hospital Joan 23, Albert Pons (a la dreta) i al doctor Joan Carles Quer. Foto: hospital Joan 23.

Qualsevol iniciativa solidària amb els professionals sanitaris és benvinguda. La relació professional entre un científic tarragoní i un metge xinès que ha dirigit un dels hospitals de Wuhan durant la crisi del COVID-19 ha permés portar un carregament de 400 mascaretes quirúrgiques a l’hospital Joan 23.

La idea és del bioquímic de la URV, Jordi Gracia Sancho, que dirigeix un grup de recerca vinculat a l’Hospital Clínic de Barcelona. La seva trajectòria el va portar a conèixer fa dos anys al doctor Wei-Fen Xie, director del Departament de Gastroenterologia d’un centre hospitalari a Shanghai.

El bioquímic Jordi Gracia rep material de protecció d’un metge que ha estat a Wuhan

Aquest metge, quan es va expandir el coronavirus al seu país, el van traslladar a la ciutat més afectada i origen de la pandèmia, Wuhan, on ha arribat a liderar un hospital de campanya durant més de dos mesos. Gracia ha mantingut un contacte sostingut amb ell i, quan es va declarar l’estat d’alarma a Espanya i veient la falta de material de protecció, li va demanar si era possible portar-ne des de la Xina.

El procés ha estat llarg i ple de dificultats pel tancament de les fronteres i traves administratives, però finalment les mascaretes han arribat. Gracia Sancho reconeix que és una quantitat petita, però destaca l’esforç del company xinès i que “ara s’obre una via de contacte directe amb la Xina que permetrà portar més material”.

El científic tarragoní lliura el material a l’hospital i espera altres enviaments des de la Xina

De fet, tots dos ja estan preparant un segon enviament amb mascaretes amb filtre i quirúrgiques que es podrà realitzar en poc dies. El bioquímic tarragoní ha fet el lliurament de les primeres 400 mascaretes a l’hospital Joan 23, a través d’una trobada amb el metge digestòleg Joan Carles Quer i el director del centre, Albert Pons.

Gracia ha volgut destinar el material al centre sanitari tarragoní per una qüestió sentimental i de proximitat amb els professionals que hi treballen. Un altre gest solidari que se suma als molts que s’estan produint aquests dies a Joan 23 i que demostren la força i empenta que la societat vol trasmetre al personal sanitari de l’hospital de referència en la pandèmia de les comarques tarragonines.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here