14 C
Província de Tarragona
Divendres, març 29, 2024

El Port i el fotoperiodisme s’estrenen als Mañé i Flaquer

Presentació dels premis de periodisme Mañé i Flaquer, davant la Confraria de Pescadors del Serrallo. D’esquerra a dreta: Coia Ballesté, presidenta del Col·legi de Periodistes a Tarragona. Josep Maria Cruset, president del Port. Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra. I Josep Bertran, cap de relacions institucionals de Repsol. Foto: Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Una riuada, una explosió química, un temporal i una pandèmia. Quatre fets imprevistos i de gran magnitud han posat a prova la societat tarragonina en només nou mesos i han tensionat com mai els mitjans de comunicació del territori. Quatre fets que, per si sols, poden originar desenes de bones històries a explicar.

En aquest context, es convoca una nova edició dels premis periodístics de referència del sud de Catalunya: els premis Mañé i Flaquer que arriben a la 33a edició amb una novetat: la categoria ‘Fotoperiodisme Camp de Tarragona’ que, dotada amb 3.000€, guardonarà una imatge vinculada informativament a aquestes comarques. El nou premi vol posar en valor la fotografia com a gènere periodístic i la feina dels reporters gràfics.

Els premis incorporen la categoria de fotografia per posar en valor la feina dels reporters gràfics

Aquesta categoria se suma a les ja convocades en les darreres edicions: el premi ‘Periodisme Camp de Tarragona’, dotat amb 8.000€; el de Turisme, dotat amb 6.000€; i el de Comunicació Local, dotat amb 3.000€. En total, la nit dels guardons, el proper 20 de novembre, es lliuraran 20.000€ a diferents professionals.

Els guardons, ara també amb el suport del Port de Tarragona, volen ser un referent a tot el país

Una altra novetat és la posada en marxa del pàgina web www.premimanyeiflaquer.cat que ofereix tota la informació actual, la història del guardó creat el 1970 i una biografia de Joan Mañé i Flaquer. Els participants en l’edició d’enguany hauran d’haver publicat els seus treballs entre l’1 de setembre de 2019 i el 31 d’agost de 2020. El termini de presentació serà el 5 d’octubre.

I una tercera novetat remarcable és la incorporació del Port de Tarragona com a col·laborador d’uns guardons que organitzen l’ajuntament de Torredembarra, la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’empresa Repsol. La participació econòmica de l’Autoritat Portuària ajuda a consolidar els Mañé i Flaquer en el panorama de convocatòries en aquest àmbit.

Coia Ballesté, en nom del Col·legi, ha agraït la implicació d’institucions i empresa per donar una embranzina a uns premis que volen remarcar la bona feina en temps de moltes “precarietats laborals”.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here