14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 5, 2023

Els promotors de Mas d’en Sorder passen a l’ofensiva

La nova piscina exterior, amb Mas d’en Sordé al fons. Foto: Ricard Lahoz.

Si l’estiu del 2021 l’ajuntament de Tarragona no ha aixecat la suspensió temporal de la tramitació administrativa del pla parcial de Mas d’en Sorder, el complex esportiu que l’acompanya al Golf Costa Daurada no podrà subsistir. Tot i l’advertiment, els promotors immobiliaris i esportius, l’empresa Mas Maneguet, asseguren que “no es rendiran” i es mostren convençuts que el projecte “sortirà endavant” malgrat els actuals entrebancs polítics.

Golf Costa Daurada estrena el gimnàs Dir i una piscina mentre espera reactivar la construcció d’habitatges

Precisament, per aclarir dubtes i explicar les bondats de la iniciativa, els empresaris s’han trobat aquest dilluns amb la regidora d’Esports, Maria José López i diversos grups municipals en unes instal·lacions que estrenaven el gimnàs DiR Costa Daurada de 1.400 metres quadrats i una piscina exterior de 25 metres de longitud. Amb la posada en marxa dels dos equipaments, que han costat dos milions i mig d’euros, els promotors refermen la voluntat de seguir amb un projecte que també preveu la construcció de més de 230 habitatges plurifamiliars.

Una de les sales del nou gimnàs DiR Golf Costa Daurada, el primer de la demarcació. Foto: cedida.

“No estan a l’Anella Verda i no són un bolet aïllat perquè estaran a tocar d’altres habitatges al terme municipal d’El Catllar”, es defensen Jaume i Marc Miquel, pare i fill propietaris de l’empresa. “No hi ha raons jurídiques i tècniques per aturar un pla que ja compta amb els informes favorables de la Generalitat i el POUM de Tarragona”, apunten. “És un projecte per la ciutat amb valor afegit”, insisteixen.

Per fer rendible el complex esportiu, és “indispensable” tirar endavant el projecte immobiliari

Per fer rendible tot el complex esportiu (golf, tenis, pàdel, pitch&putt i bicis de muntanya, a més del nou DiR i la piscina), és “indispensable” construir els pisos i gestionar el futur hotel (un 4 estrelles superior) que aniria a Mas d’en Sorder. Abans caldria restaurar l’edifici i la cúpula modernista amb una inversió mínima de 3 milions d’euros, calculen.

L’ajuntament té aturada un any la tramitació administrativa. Els promotors diuen sentir-se “tristos”

Diuen sentir-se “tristos” i no entendre el canvi de posició amb una setmana de diferència del govern municipal liderat per Esquerra. Un canvi que dona, de moment, la majoria als contraris al projecte. Reconsiderarà el govern de Pau Ricomà la seva postura? L’executiu local es mou entre l’ànima ecologista contrària a un urbanisme que consideren “caduc” i que no fomenta la “cohesió de la ciutat” i el pragmatisme de governar i donar suport a iniciatives empresarials tarragonines que ja fa anys que estan en marxa.

Marc Miquel, de l’empresa promotora Mas Maneguet, explicava aquest dilluns l’oferta esportiva del Golf Costa Daurada. Foto: Ricard Lahoz.

I si Ricomà no canvia de postura, ho farà Junts per Tarragona, que es va abstenir en el seu moment? Si el grup de Dídac Nadal votés a favor, el pla parcial que afecta 45 hectàrees en el límit amb El Catllar quedaria avalat pels partits de l’oposició. Semblaria difícil veure un projecte urbanístic que deixa en evidència la minoria del govern local. Així que Esquerra, probablement, es veuria condicionada a aprovar finalment una proposta que té un component esportiu evident i que promou la recuperació de patrimoni arquitectònic (Mas d’en Sorder).

Els promotors confien que el govern local reconsideri la seva postura actual

Potser és qüestió de temps i d’anar apropant postures, però avui -amb l’estrena del primer gimnàs DiR de la demarcació i la piscina exterior- l’empresa Mas Meneguet passa a l’ofensiva final per aconseguir del consistori que s’aixequi la suspensió temporal del pla parcial. Sense habitatges, queda compromès tot el projecte al voltant del Golf Costa Daurada.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here