Carregant ...

Antoni Tàpies s’instal·la a la Costa Daurada

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Àlex Susanna, director d’art de la Fundació Vila Casas, davant l’obra de Tàpies, ‘Petjades i creus’. Foto: Ricard Lahoz.

“Una col·lecció excepcional per la qualitat i la diversitat de registres, que reforça que som davant un artista únic del segle XX”. Així defineix Àlex Susanna l’exposició de gravats d’Antoni Tàpies que es pot veure al Castell de Vila-seca i que obre una etapa de quatre anys de grans mostres d’art contemporani català en aquest equipament.

El Castell de Vila-seca acull una exposició de 62 gravats excepcionals de l’artista català

A ‘La resistència del signe’, Tàpies ens ensenya 62 gravats i una escultura realitzats entre 1989 i 1993, una etapa de maduresa on demostra “la seva capacitat exploratòria i subversiva pel que fa a les tècniques”, en opinió de Susanna, director d’art de la Fundació Vila Casas. “Porta el gravat al límit i mira de dissoldre les fronteres amb l’oli, fins al punt que sorprèn i desconcerta”, apunta. “El gravat funciona com una porta d’entrada a l’imaginari de Tàpies”.

Els 62 gravats formen part del fons de la Fundació Vila Casas. Foto: Ricard Lahoz.

Les obres pertanyen al fons de la Fundació Vila Casas i és la primera vegada que es presenten en el seu conjunt gràcies a l’amplitud d’espai del Castell de Vila-seca. Les parets altes permeten penjar-hi alguns gravats de grans dimensions. Superat el tancament forçat per la pandèmia, l’exposició estarà oberta fins al 31 de gener i la visita és gratuïta. De dilluns a diumenge: de 17 a 21 h. Dissabte i diumenge: de 10 a 14 h. També s’hi fan visites guiades.

És la primera vegada que es mostra tota la col·lecció de Tàpies que pertany a la Fundació Vila Casas

La qualitat de l’obra i el nom d’Antoni Tàpies traspassen els límits de Vila-seca i situen aquesta exposició com una de les grans cites culturals d’aquest estiu i de tot el 2020 a la Costa Daurada. Tot i l’impacte negatiu de la crisi sanitària en el turisme, els organitzadors aspiren a atraure el visitant nacional i internacional que s’instal·li a les comarques tarragonines durant les seves vacances.

El Castell de Vila-seca acollirà art contemporani durant els pròxims 4 anys. Foto: Ricard Lahoz.

De fet, la de Tàpies és la primera de les vuit grans exposicions que la Fundació Vila Casas portarà al Castell de Vila-seca en els propers quatre anys, gràcies al conveni signat en el seu moment amb l’ajuntament de la localitat. “Una programació ambiciosa”, en paraules de Susanna. La segona mostra, prevista per febrer del 2021, estarà dedicada a la fotografia amb obres d’Agustí Centelles.

La qualitat de l’obra i el nom de Tàpies fan de la mostra una de les grans cites culturals de la demarcació

Segons el director d’art de la fundació, “l’objectiu d’aquests quatre anys és oferir al públic una radiografia de l’art català contemporani en tots els seus llenguatges i estètiques”. Una oferta dual de patrimoni i grans exposicions que situa Vila-seca (i el conjunt del Camp de Tarragona) al mapa artístic del país.

L’escultura ‘Campana’, realitzada de ferro, cera industrial i fusta. Foto: Ricard Lahoz.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *