Advertisement Advertisement
25.2 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 17, 2022

Odina: música britànica amb accent tarragoní

Imatge promocional d’Odina.

Tot músic recorda el seu primer concert, alguns fins i tot en recordem els dies previs: nervis a flor de pell i moltes emocions. Blanca Romeo, una jove cantant tarragonina, s’està preparant aquests dies per fer el salt als concerts professionals. Aquest dissabte 29 d’agost estrenarà el nom artístic d’Odina al Festival Eufònic 2020 de les Terres de l’Ebre.

Nascuda a Tarragona i traslladada a Londres, on viu des de fa uns anys, Odina va cursar els seus estudis musicals aquí abans de sortir a buscar “un món musical més atractiu” a fora. “No és la primera vegada que pujo als escenaris, però per mi aquest és un pas molt important”, reconeix la cantautora en conversa amb el FET. A Londres és habitual que els joves músics surtin a cantar en pubs i cafès, tot aprofitant els micròfons oberts: “T’obligues a tocar en públic i a perdre la por”, assegura ella, que freqüentava aquests espais i ho aprofitava per treure material propi inèdit.

Blanca Romeo estrena el seu primer disc, on plasma el moment vital del pas cap a la vida adulta

En el món de la música és motiu d’orgull preparar el teu primer concert, però encara ho és més si ho fas estrenant disc. What I never told you (2020) és una peça d’orfebreria cuinada a foc molt lent i preparada amb grans dosis d’atenció i estima. És la perfecta simfonia entre estils com el folk i el pop alternatiu, de la mà d’una Odina que ha sabut forjar de sobres un estil més que personal i humà al seu primer disc. Qui ho hagi intentat, sabrà que capturar un moment vital i plasmar-ho en una cançó és una tasca ben difícil: “He volgut transmetre el meu pas a la vida adulta”, diu Odina, mentre, amb un somriure, reconeix que “encara no ho és”.

“Quan creixes, l’experiència et fa veure el costat negatiu de les coses, però les has d’enfrontar amb esperances”, com un lema de vida. Odina ha volgut impregnar el seu disc amb temes tan cabdals de la joventut com l’empoderament personal, la superació d’inseguretats i el desamor, i per fer-ho l’ha enregistrat a llocs tan curiosos com una església noruega de Londres o el soterrani de casa dels seus pares. “Cadascú té les seves prioritats com a compositora; i jo, el disc l’he fet per mi sola”, explica. Odina viu i sent la música com una teràpia personal: “Necessito ser sincera amb mi mateixa”.

Blanca Romeo, de Tarragona, ja fa anys que viu a Londres.

I això és el que ha aconseguit transmetre amb aquest disc que la col·loca a l’escena musical catalana i britànica, però que té una particularitat: és un disc totalment autoeditat. Odina reconeix que formar part d’una companyia et pot ajudar molt en aquest món tan competitiu que és el de la indústria musical, però defensa el model alternatiu: “Jo soc la meva pròpia discogràfica, i això em dona molta llibertat”.

La cantant tarragonina actuarà aquest dissabte al Festival Eufònic de les Terres de l’Ebre

La jove cantant tarragonina va estrenar What I never told you fa ben pocs dies en diverses plataformes digitals, i regalarà el primer tast del disc aquest dissabte 29 d’agost, a les 20h, a Sant Carles de la Ràpita, en el marc del Festival Eufònic. Aquest festival, d’accent ebrenc, busca talents emergents de l’escena musical catalana i ara es prepara per una edició amb totes les mesures de seguretat.

Tot i no tenir més concerts programats com a conseqüència de l’emergència sanitària, Blanca Romeo, Odina, assegura que aquesta no serà l’única presentació del seu primer disc i ja prepara el concert amb tota l’emoció i els nervis d’un primer cop: “Ho donaré tot i serà molt especial, em fa moltíssima il·lusió”.

Aquí podeu veure una de les cançons del seu disc de debut

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here