26.8 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 5, 2024

L’Àliga, molt conscient del que ens hi jugem

Javier Muniáin, membre de l’Àliga de Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

“Aquest any no toca”. Contundent, sense matisos, Javier Muniáin expressa el sentiment de l’Àliga de Tarragona i del conjunt d’entitats i elements del Seguici Popular. Volen evitar qualsevol tipus de concentració. “Estan passant coses massa gruixudes per relaxar-nos i pensar que no passarà res si s’apleguen grups de persones la nit del 21 a fer el ruc”, recordant la tradicional Baixada.

‘Enguany, ni tu ni jo’, lema d’una campanya dels aliguers per evitar concentracions la nit de la Baixada

També sense embuts, Muniáin expressa la “preocupació” dels aliguers, conscients del que ens hi juguem tots, com a Tarragona i com una de les festes majors més rellevant dels país. I per això, encara reconforta més veure com s’han implicat en la preparació i difusió d’una campanya que des de principis de setembre llença un missatge clar i concís: ‘Enguany, ni tu ni jo’ amb l’etiqueta #NilÀliganitu

Javier Muniáin: “Aquest any no toca: no hi aneu, nosaltres no hi anirem”

Muniáin ha passat pel programa ‘Tarragona 100×100’ que aquesta setmana hem estrenat a Ràdio Ciutat de Tarragona. El seu testimoni i el del conjunt dels aliguers és decisiu per afirmar: “No hi aneu, nosaltres no hi anirem”.

L’Àliga, que s’estarà a la Casa de la Festa, no lluirà cap element de crítica social

Fins i tot, aquest 2020 tan excepcional han decidit trencar amb la tradició de guarnir l’Àliga -que s’estarà tots els dies a la Casa de la Festa-. No hi haurà cap element de crítica o sàtira, tampoc el dia 21. “Hem decidit amagar-nos, no fer soroll perquè l’Àliga té una gran sobreexposició”.

La colla d’aliguers viuran, com tothom, una Santa Tecla diferent. Es trobaran en algun moment determinat i en un indret espaiós per encabir una “família” ben nombrosa. Això sí, en un “ambient tranquil”. El millor exemple que poden donar ells i elles, referents de la Festa Major, al conjunt de tarragonins.

L’enhorabona per la campanya.

Aquí podeu veure l’entrevista sencera:

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here