11.2 C
Província de Tarragona
Dimecres, desembre 6, 2023

Cruset ensenya el Port als subscriptors del ‘Fet’

Cruset ha explicat durant més d’una hora el funcionament del Port de Tarragona als ubscriptors del FET. Fotos del reportatge: Ricard Lahoz.

Un mar encalmat ha permès apropar-se amb el ‘Tarragona Blau’ fins al litoral de Vila-seca i descobrir l’espai de gran valor mediambiental situat entre la futura ZAL (Zona d’Activitats Logístiques) i els primers apartaments de La Pineda. Ha estat el punt més allunyat de la visita que hem organitzat aquest dissabte el FET i el Port de Tarragona amb un grup de subscriptors de la revista i guiada pel president Josep Maria Cruset.

El president del port dedica una hora i mitja a explicar el dia a dia i els projectes de futur

L’espai natural és una zona d’aiguamolls innacessible i Cruset ha explicat que l’any que ve començaran les obres de recuperació i millora dels hàbitats naturals d’espècies protegides i el condicionament d’uns camins, miradors i passarel·les per poder gaudir-ne. També s’actuarà a l’antiga vila romana de Cal·lípolis.

Futur espai natural recuperat dins la Xarxa Natura. Entre la ZAL i els apartaments de la Pineda.

Des del mateix indret, davant del contradic dels Prats, Cruset ha remarcat la importància estratègica de la ZAL, que impressiona per les xifres: 30 milions d’euros d’inversió només fins al 2023 i 92 hectàrees de superfície per a activitats relacionades amb el tràfic marítim amb valor afegit, el que representa un creixement del 20% de la superfície del Port de Tarragona.

La mar encalmada ha permès arribar fins al davant de la costa de La Pineda.

Els 24 amics i amigues del FET que han participat en l’activitat d’aquest dissabte han valorat molt positivament les vistes des de la golondrina i les explicacions de Cruset. La visita ha permès veure de ben a prop moltes activitats portuàries i com s’està construïnt el moll Balears, “destinat a creuers o a qualsevol altra cosa, si cal”, en paraules del president.

Embarcació que transporta pedres per al moll Balears.

També s’ha constatat la importància d’alguns tràfics: fruïtes, cereals, pinsos, minerals…; el moll de la Química; la terminal de carbó, cada cop més residual; els dos pantalans; la terminal de vehicles i la terminal d’animals vius; o la feina dels pràctics quan van a buscar un buc que s’espera a la bocana.

Calaixos ja col·locats al futur moll Balears.

De tornada, al final, Cruset ha explicat el paper de la marina Port Tarraco, del port pesquer i de l’oferta cultural del Moll de Costa. A preguntes dels assistents, el president ha explicat, entre d’altres coses, el projecte de Port Guadalajara per introduïr mercaderies a l’interior de la península Ibérica, i ha reconegut que amb el Port de Barcelona hi ha una “competència ferotge”. Com amb qualsevol altre port.

Foto de grup amb els 24 amics i amigues del FET i el president Josep Maria Cruset, el primer a l’esquerra.

L’activitat -tota una lliçó de Cruset en coneixements i capacitat comunicativa- s’ha prolongat durant gairebé 90 minuts i ha tingut tant d’èxit entre els subscriptors del FET que ja estem programant una segona visita amb les persones que són en llista d’espera.

Aquí teniu més imatges de la sortida d’aquest dissabte:

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here