Advertisement Advertisement
24.3 C
Província de Tarragona
Diumenge, octubre 1, 2023

Guanyem la Savinosa

Imatge virtual de la futura finca de la Savinosa, si s’hi hagués construït l’hotel de luxe previst fins ara. El render està encarregat per l’Ajuntament de Tarragona.

Aquesta que veieu aquí dalt seria la perspectiva de la Savinosa que ens agradaria tenir d’aquí uns anys? Afortunadament, no arribarà a ser una realitat. En un gir de guió d’última hora, el govern municipal anuncia ara la paralització del projecte de construcció d’un hotel a l’antic preventori i demana a la Diputació que retiri les tanques per obrir la finca al públic. Dues decisions que obren nous horitzons al litoral de Tarragona.

Nous horitzons: es descarta la construcció d’un hotel i es demana la retirada de la tanca perimetral

Amb el rerefons de l’anul·lació del POUM per part del Tribunal Suprem, l’equip de l’alcalde Ricomà vol repensar una proposta més adient al context actual i de mirada llarga  tenint en compte l’emergència climàtica i la pandèmia. Una proposta que bé podria anar més en la línia del que explicava fa uns dies el geògraf Rafael López-Monné en l’article publicat al FET, ‘La Savinosa, la salut i el segle XXI’.

Estat actual de la finca de la Savinosa.

És evident que cal buscar noves propostes que garanteixin l’ús públic de l’espai i que, potser, es reutilitzin els edificis avui enrunats per a equipaments culturals o mediambientals. Aquí hi ha equips d’arquitectes que en el seu moment ja van fer una tasca prèvia interessant. Xavi Puig, tinent d’alcalde de Territori, parla de “renaturalitzar l’espai”, com indica López-Monné i defensen les entitats ecologistes. I afegeix que el que s’hi faci ha de comptar amb un ampli consens i no generi un impacte visual desmesurat.

“El govern local ha sabut detectar un sentiment majoritari de la ciutadania, més enllà de les sigles”

El mateix regidor ha dit que “es tracta de 43.000 m2 que guanyarien els tarragonins i tarragonines quan s’alliberin les tanques, precisament ara que la pandèmia ha canviat els hàbits i les preferències de molta gent. Per moltíssimes persones les platges han esdevingut el principal passeig de Tarragona, persones que valorarien aquesta primera intervenció després de 50 anys de tancament”. Per cert, ERC van ser els primers a defensar la retirada de la tanca el 2011!

El govern local ha sabut veure que les coses han canviat molt els últims temps i que una part majoritària de la ciutadania de Tarragona, més enllà de les sigles de partits polítics, no entendria una privatització de la Savinosa en forma de complex hoteler.

L’anunci municipal dona un nou caire a la mobilització convocada per aquest diumenge 29

La decisió del govern de la ciutat, acordada prèviament amb la Diputació i la Generalitat, dona un nou caire a la mobilització  convocada per aquest diumenge 29 per diversos col·lectius en forma de cadena humana i que segueix en peu. Aquestes entitats i professionals i experts com Rafael López-Monné han aconseguit una primera victòria. Avui ja es pot dir que hem començat a guanyar la Savinosa per al conjunt de la ciutadania de Tarragona.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here