Advertisement Advertisement Advertisement
11.4 C
Província de Tarragona
Divendres, març 24, 2023

Bargalló posa xifres als reforços a les escoles de Tarragona

El conseller Bargalló en l’entrevista amb Ricard Lahoz al programa ‘Tarragona 100×100’. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Els centres educatius de Tarragona ciutat compten aquest curs amb 120 nous professionals contractats  i uns 600.000 euros més de pressupost del departament d’Educació per afrontar l’impacte de la Covid-19. El conseller Josep Bargalló feia públiques les dades aquest dijous en una entrevista al programa ‘Tarragona 100×100’ de Ràdio Ciutat de Tarragona.

Les xifres aportades en prímicia indiquen que s’han contractat 51 professors nous per a Primària i ESO a Tarragona per reduir les ràtios. S’han contractat 53 professionals més per diversos programes d’atenció educativa i s’han sumat a les escoles altres 14 educadors socials. S’han destinat partides de prop de mig milió d’euros per accions concretes per atendre alumnes i famílies més vulnerables i altres 100.000 per prevenir l’abandonament escolar.

El conseller explica l’esforç en més personal i més diners per afrontar la pandèmia

“És suficient?”, es pregunta el conseller. “No, però per primera vegada en un context de crisi duríssima no hem retallat en educació”, afirma. “Els centres ho han fet molt bé i aquest diners i recursos suplementaris que han arribat -també d’Europa i de l’Estat- els han ajudat”, ha afegit en el decurs de l’entrevista.

Bargalló ha parlat del retorn a les aules l’11 de gener, de les proves massives a tot el professorat de Catalunya que es concentraran en tres setmanes i de la vacunació del coronavirus que arribarà al llarg del primer semestre de 2021. Sobre la falta d’ordinadors, ha assegurat que n’han comprat 325.000 per alumnes i 72.000 per professors, però que només n’han arribat una petita part. “Venen en avions -ha explicat gràficament- i de seguida que arriben els repartim, però tot el procés va molt lent”.

Bargalló anuncia que l’institut escola de l’Arrabassada està enllestit el proper octubre

I sobre equipaments educatius en construcció a Tarragona, el conseller ha assenyalat les noves previsions pel que fa a l’escola institut de l’Arrabassada: “Les obres estaran enllestides al setembre – octubre de l’any que ve i llavors ja podrem fer el trasllat dels barracons a les noves aules”. Això sí, la suspensió del POUM afecta una instal·lació complementària: la nova biblioteca pública. “Ens hem de repensar la ubicació allà mateix -diu Bargalló- però l’equipament no perilla”.

Aquí podeu veure l’entrevista íntegra al conseller d’Educació:

Bargalló: “Per primer cop en crisi no es retalla en educació”

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here