8.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Un anònim reparteix llibres pels espais públics de Tarragona

Llibres a la Rambla de Camp Clar.

Treballar des de l’anonimat. Promoure individualment una acció cultural de ciutat representant un col·lectiu amb el nom inventat. Aquest és l’objectiu del protagonista d’aquesta història. No vol, però, que el seu nom aparegui a l’article. No vol cap tipus de lluïment. “Em sento més còmode anant per lliure, sense cap mena de visibilitat ni protagonisme”, explica al FET.

L’objectiu de l’acció és fomentar la lectura en català, sobretot als barris menys catalanoparlants

Utilitzant el nom del col·lectiu Lletraservit, aquesta persona / entitat es va estrenar el dia de Sant Jordi deixant un centenar de llibres en diferents espais públics de Tarragona. “Agafa’m!”, deien aquests exemplars repartits per indrets tan plurals com el Balcó del Mediterrani, la Rambla Nova, la Rambla de Camp Clar o la plaça de l’església de Sant Salvador.

Llibres a Torreforta.

L’acció tenia una finalitat doble: fomentar la lectura en català i portar un granet de sorra de la diada de Sant Jordi als barris de Tarragona on hi ha majoria de població no catalanoparlant. “Volia realitzar una acció efímera per apropar el plaer de la lectura a la ciutadania d’una manera anònima”, diu. “I vaig veure que Sant Jordi era una oportunitat perquè la gent està més predisposada a adquirir un llibre”.

Un llibre a l’Anella Mediterrània.

Així que a partir de les 7 del matí va recòrrer la ciutat de punta a punta: de l’Arrabassada a Bonavista i del Serrallo a Sant Pere i Sant Pau. En bicicleta! A cada punt, va deixar una mitjana de 3-4 exemplars perquè la gent els agafés sense cap impediment. Un regal de lectura per Sant Jordi amb voluntat de consolidar-ne els hàbits de manera permanent.

Llibres al Balcó a primera hora del matí.

“No són novetats editorials, perquè l’objectiu era sortir de la dinàmica més comercial de la diada”, subratlla l’anòmim activista cultural, que assumeix que és gairebé impossible conèixer l’impacte d’una acció puntual i dispersa per 30 espais públics. Però diu que ja se sent “satisfet” si aquest centenar de llibres han arribat a persones que tinguin curiositat per llegir-los.

Llibres a la plaça dels Carros.

Des del compromís individual, aquesta persona amb el nom inventat de col·lectiu Lletraservit vol engegar més iniciatives per la cultura a Tarragona. I entre les idees que li ronden pel cap hi ha la de vincular els àmbits de la literatura amb l’art urbà. Segur que -com la primera acció- serà tota una sorpresa agradable per a la ciutat.

Llibres a la plaça de les Corts Catalanes.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here