14.3 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

L’Arqueològic de la plaça del Rei, a punt el 2023

Imatge de fa tres anys, quan van començar les obres a l’interior del MNAT, a la plaça del Rei. Foto: Ricard Lahoz.

Inicis de 2023. D’aquí uns vint mesos. Amb aquest calendari treballa el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona per reobrir la seva seu de la plaça del Rei. Les instal·lacions porten tancades tres anys per unes obres de remodelació profunda que acaben de superar l’equador, segons la directora de l’equipament, Mònica Borrell.

Celebrant aquest dimarts 18 de maig el Dia Internacional dels Museus, Borrell anuncia que quan es reobri, el MNAT oferirà al públic prop d’un miler de peces de la seva col·lecció (no hi faltaran la nina d’ivori, la Medusa i el mosaic dels peixos) amb una novetat important: el sostre d’una cambra de la vil·la  dels Munts, que incorpora una pintura d’època romana “única i excepcional”. El sostre està actualment en procés de restauració.

El futur museu mostrarà pintures excepcionals d’un sostre de la vil·la dels Munts

En una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, la directora apunta que el nou MNAT incorporarà una museografia actualitzada per fer “més entenedora i amable” la visita turística o educativa, i es relacioni millor amb els monuments de Tarraco. Tot aquest projecte és el que s’ha impulsar a partir d’ara, un cop estiguin enllestides les obres a l’edifici de la plaça del Rei, que van a càrrec del Ministeri de Cultura.

Mentrestant, l’equipament ofereix jornades de portes obertes aquest dimarts i durant els dies del festival Tarraco Viva. En el marc d’aquest certamen, han programat diferents activitats al Tinglado 4, però també als recintes que gestiona: conjunt monumental de Centcelles a Constantí, vil·la romana dels Munts a Altafulla, Museu i Necròpolis Paleocristians i Teatre romà.

Mònica Borrell confia que la situació de la pandèmia afavoreixi l’arribada de visitants aquest estiu als monuments i museus de Tarragona. I pel que fa al curs 2021-2022, explica que al MNAT ja tenen a punt un projecte educatiu completament renovat per atraure l’atenció d’escoles i instituts.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a Ràdio Ciutat de Tarragona:

Borrell: “Volem ser un recurs obert i participatiu pels centres educatius”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Els museus han evolucionat i crec que el MNAT ha fet poc més que un rentat de cara. S’ha desaprofitat l’ocasió per a posar-se al dia i ser més atractiu incorporant tecnològia i propostes museogràfiques del segle XXI. Un exemple recent n’és la casa Batlló de Gaudí

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here