11.6 C
Província de Tarragona
Dimarts, desembre 5, 2023

Com es netegen a diari les platges de Tarragona?

Tres operaris renovant les papereres de les platges. Foto: Laia Díaz.

L’augment d’usuaris de les platges a l’estiu comporta que el servei de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona posi en marxa un dispositiu especial durant aquesta època de l’any per contribuir a mantenir els espais nets i reduir la contaminació marina.

Cada dia, des del passat mes de maig i fins a finals de setembre, operaris del servei de neteja repassen manualment la dotzena de platges de la ciutat, buidant les papereres (a les platges del Miracle i l’Arrabassada es fa dos cops al dia) i netejant els WC químics, les dutxes, els rentapeus, les passarel·les i els cartells que hi ha instal·lats arreu del litoral.

Una vintena d’operaris i un vehicle especial deixen a punt cada matí el litoral

D’altra banda, en dies alterns i abans de les deu del matí, es pot veure treballant el vehicle especial que s’encarrega de fer el garbellat de la sorra. Aquesta acció serveix per airejar-la, per permetre que els raigs del sol hi penetrin per potenciar al màxim l’acció desinfectant, i també per netejar els residus que hi han quedat amagats. D’aquesta manera, la maquinària separa els objectes i la sorra queda homogeneïtzada, esponjosa i allisada.

Vehicle que s’encarrega de garbellar la sorra en dies alterns. Foto: Laia Díaz.

L’equip de neteja de les platges està format per un encarregat, cinc maquinistes i deu peons. Aquest equip presta servei durant set dies a la setmana, i pot requerir reforç en casos puntuals i necessaris.

Recollida de petits residus, neteja i desbrossat

Una altra de les accions que es duen a terme des del Departament de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona durant la temporada d’estiu és la recollida de petits residus i de desbrossat dels accessos a les platges i aparcaments, que es fa de manera manual per mirar d’arribar a tots els racons possibles. Burilles, taps de plàstic, ampolles, mocadors… són alguns dels residus que es recullen perquè no arribin a la sorra o al mar.

Així doncs, a través d’un pla d’ocupació, quatre persones s’han sumat aquest estiu a l’equip de neteja que té cura d’espais com el Bosc de la Marquesa, les zones de pícnic i d’aparcament de les platges o el camí de ronda litoral, entre d’altres.

La importància de mantenir netes les platges

Més enllà de la satisfacció de gaudir d’entorns nets i cuidats, la neteja de les platges és bàsica per reduir la contaminació marina. Diversos estudis demostren que milions de micropartícules de plàstic i d’altres deixalles són ingerides de manera regular per peixos i altres espècies, que acaben ferides o al nostre plat. Conseqüentment, aquell plàstic que s’ha llençat a la sorra de la platja o bé no s’ha recollit podria acabar dins del nostre organisme.

Foto: Laia Díaz.
Laia Díaz
Laia Díaz
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here