El reportatge ‘Redescobrir els terrats’, publicat el passat de març al número 46 de la revista FET a TARRAGONA, guanya el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer en la categoria de ‘Comunicació Local’, dotat amb 3.000 euros.
El jurat selecciona el reportatge ‘redescobrir els terrats’ per la seva originalitat
El jurat destaca “l’originalitat d’aquest treball que ens apropa a espais desconeguts, i sovint vetats, com són els terrats”. També considera que “és una manera diferent de veure la ciutat de Tarragona implicant-hi la comunitat de subscriptors de la revista”.
El premi es va lliurar aquest divendres al vespre a Torredembarra en el marc de la gala dels Mañé i Flaquer, que contemplen quatre categories. El guardó el van recollir el director del FET i autor del text, Ricard Lahoz, i el fotògraf i autor de les imatges, David Oliete.
el treball de ricard lahoz i david oliete es va fer amb la implicació dels lectors
El director del FET va agrair la decisió del jurat perquè referma l’aposta de la revista i el digital per “elaborar un periodisme rigorós i reposat, de qualitat, fugint de la immediatesa, buscant la singularitat i amb la implicació de la comunitat fidel de subscriptors”. El premi arriba just una setmana després de celebrar la publicació de les primeres 50 revistes.
el premi referma l’aposta del ‘fet’ per un periodisme rigorós i de qualitat
‘Redescobrir els terrats’ havia arribat com a finalista amb altres dos treballs de gran qualitat: “Mai més. A la recerca de la memòria dels reusencs deportats als camps nazis”, d’Isabel Martínez, publicat a NW: La Revista de Reus, i “Anna Sínia: teixint la història”, d’Irene Margalef, publicat a La Conca 5.1.
El reportatge del FET premiat es va publicar coincidint amb el primer aniversari de l’estat d’alarma i el confinament decretat el 14 de març de 2020 per l’esclat de la pandèmia. Una de les imatges va ser escollida per a la portada, amb el títol genèric de ‘Terrats amb vistes’.
Un dels fets més rellevants del treball periodístic és que va comptar amb la implicació dels subscriptors de la revista. La resposta a la crida a la participació va desbordar les expectatives inicials, de tal manera que es va haver de fer una selecció final d’una quinzena de terrats.
el documental ‘mediterranis’, publicat al ‘fet’, queda finalista
Un altre treball publicat aquest any pel FET al seu portal digital, el documental ‘Mediterranis’, va ser finalista de la categoria ‘Periodisme Camp de Tarragona’. Els seus autors –Rut Queralt, Jan Magarolas i Marc Colilla– també van estar presents a la gala dels premis.
Per segon any consecutiu, el FET a TARRAGONA ha estat doble finalista en els premis periodístics de més prestigi del sud de Catalunya. L’any passat hi van aspirar un monogràfic de la pandèmia i un reportatge per les entranyes del Mercat Central.
rafa pérez, david aymerich i xavi jurio, també premiats als mañé i flaquer
Els Mañé i Flaquer 2021 -amb una dotació global de 20.000 euros- va guardonar altres tres treballs. A la categoria ‘Periodisme Camp de Tarragona, el jurat va escollir “Conociendo a Joan, entendiendo a Miró”, de Rafa Pérez, publicat a la revista Kamaleon Viajes. S’hi analitza el paper clau de Mont-roig del Camp en l’obra d’aquest artista universal.
Els altres dos guardons són per la producció audiovisual “3.450 km, de Montblanc al món”, dirigida pel tarragoní David Aymerich dins la categoria ‘Periodisme Turístic’, i per la fotografia “L’incendi que s’acosta” de Xavi Jurio, captada al juliol al foc de Santa Coloma de Queralt, dins la categoria ‘Fotoperiodisme’.
La gala va ser presentada pel periodista torrenc Joan Mañé i Flaquer (1823-1901) interpretat per l’actor Eloi Isern. La 34a edició dels premis han estat organitzats per l’Ajuntament de Torredembarra i la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. N’és patrocinador principal Repsol i hi col·labora el Port de Tarragona.