14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

Crim: punk rock de Tarragona al món

Els quatre components de Crim, en un assaig al polígon Riuclar. Foto: David Oliete.

Quedem amb ells al lloc de Tarragona on passen més temps: el local número 16 de La Colmena. Es tracta d’un espai amb locals d’assaig per a músics del nostre territori situat al polígon Riu Clar. “Cap de nosaltres fa vida a Tarragona ja, però continua sent el nostre niu”, expliquen. Així, Adrià Bertran (veu i guitarra), Quim Mas (guitarra), Javier Dorado (baix) i Marc Anguela (bateria) hi passen els dijous i divendres assajant al costat d’una gran prestatgeria plena de marxandatge del grup.

Crim és un grup amb un nom que buscaven que fos “curt, concís i una mica violent”, i que ara s’ha posat “de moda” amb el programa Crims, de Catalunya Ràdio i TV3. “Ens fan mems i conyes, com ara «posem punk a la foscor»”, riuen.

La banda, que canta en català, celebra el desè aniversari

Deixant de banda les bromes, els preguntem qui són i contesten, simplement, “un grup de quatre amics que ens vam ajuntar fa més de deu anys per fer cançons i passar l’estona”. De fet, tots ells formaven part d’altres projectes musicals, però els dimecres a la tarda els tenien lliures i van començar a quedar.

I des de llavors fins ara “tot s’ha professionalitzat sense voler; és un premi, perquè no ho hem buscat en cap moment”, continuen. “Va ser accidental, no havíem pensat de dedicar-nos-hi al 100%”, apunta Bertran. “I ara la gent ja espera els discos, els concerts…”, segueix Mas.

buscaven un nom curt i concís i ara s’ha posat de moda amb el programa de tele

La pandèmia els va agafar en un moment de creixement bestial, en què, pràcticament, vivien de la música. I és que, tot i que combinen Crim amb altres projectes professionals —gairebé tots vinculats al món de la música—, abans de la Covid-19 entre el 70% i el 80% dels seus ingressos procedien de la banda. “Va ser el mànager, el David, qui ens va obrir els ulls i ens va dir que si ens ho preníem seriosament, potser podríem viure d’això”, recorda Dorado. I van decidir arriscar-se i dedicar esforços a Crim, tot mantenint la resta de projectes com a complements.

Aquest 2021 la banda tarragonina celebra deu anys sobre els escenaris. Crim ha esdevingut referent internacional del gènere punk rock. Un dels seus trets diferencials? Canten en català.

(…)

Així comença el reportatge amb aquesta quatre músics tarragonins que actuen per tot el món. El podeu llegir íntegre al número 50 del FET a TARRAGONA.

La revista està a la venda a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona, Quiosc El Miracle i Llibreria Basilio (mercat de Torreforta).

I si vols formar part de la comunitat del FET, ens ajudaràs a elaborar reportatges com aquest.

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Si ja n’ets subscriptor/a, regala aquest Nadal bon periodisme per tot un any

Laia Poblado
Laia Poblado
Comunicadora audiovisual
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here