26.2 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

El FET convoca un acte per analitzar el futur del català

 

 

La filòloga i sociolingüista Marina Massaguer Comes obre aquest dimarts 5 d’abril a les 19 hores a la sala d’actes del departament de Cultura (carrer Major, 14) un nou cicle de converses i debats organitzat pel FET a TARRAGONA. Massaguer respondrà les preguntes del director del FET, Ricard Lahoz, i del públic assistent a partir d’una pregunta bàsica: la llengua catalana es troba en estat d’emergència?

aquest dimarts 5 d’abril a les 19h a la seu de cultura del carrer major

L’acte -obert a tothom- arriba en un moment clau, amb la proposta de reforma de la Llei de Política Lingüística, la presentació del Pacte Nacional per la Llengua, la publicació de diversos estudis que alerten del retrocés en l’ús social del català en tots els àmbits i franges d’edat, especialment entre els joves, i les mobilitzacions per defensar el model d’escola catalana.

conversa amb la sociolingüista marina massaguer comes

La filòloga tarragonina treballa al CUSC (Centre de Recerca en Sociolingüista i Comunicació) de la Universitat de Barcelona i és una referent en aquest camp. Amb ella parlarem, entre d’altres qüestions, de demografia i de l’impacte de la nova immigració; de l’absència de referents audiovisuals per als joves i de com fer més atractiu el català.

L’objectiu de la trobada és aportar idees i reflexions per revertir les tendències a la baixa dels últims anys en l’ús del català i analitzar l’especificitat de Tarragona.

Amb aquesta convocatòria, el FET a TARRAGONA enceta un cicle de Converses que vol abordar grans temes de país. L’acte és obert a tothom:

DIMARTS 5 D’ABRIL A LES 19h A LA SALA D’ACTES DEL DEPARTAMENT DE CULTURA (Carrer Major, 14)

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here