17.5 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 29, 2024

De fira a festival

Vinyes de la DO Tarragona.

De fira a festa i de festa a festival. Aquesta és la idea de la DO Tarragona que es porta a la pràctica a partir d’aquest divendres 20 de maig. Un pas endavant per donar més presència i projecció als vins tarragonins. La fira de tastos d’un cap de setmana “era un èxit”, reconeixen els seus organitzadors, però “ens volem atrevir a explorar altres experiències”.

la do tarragona fa un pas endavant per difondre els seus vins

Així que passem de la fira tradicional a la plaça Corsini amb els expositors i els consumidors a una festa que, per primera vegada, s’allarga més de dues setmanes, fins al 5 de juny, aportant altres novetats diverses. L’objectiu és anar molt més enllà de “servir unes copes de vi”. Ara es tracta d’oferir tastos amb grups reduïts i organitzar rutes, xerrades i actes vinculats a la música i el cinema.

La DO Tarragona, liderada per Vicenç Ferré, fa una aposta clara perquè la ciutat faci seva aquesta festa amb aspiracions futures de festival. És un salt qualitatiu, que correspon al nivell dels vins elaborats al territori. “El moment és efervescent”, remarca Ferré, “amb ganes d’emergir i posicionar els nostres vins als restaurants, als establiments i allà on ens pertoca”.

la festa del vi s’allarga dues setmanes i va més enllà dels tastos tradicionals

La presència a Madrid acompanyant Tarragona Turisme i la participació en diferents jornades gastronòmiques de la ciutat formen part d’aquesta postura emergent de la DO, amb 26 cellers especialitzats, la majoria de petites dimensions que busquen l’especialització i la qualitat.

Volen estar molt presents al quilòmetre zero de la DO i maridar els seus vins amb la gastronomia de la ciutat i la seva gent. I d’aquí ve aquest salt endavant, ambiciós, que aspira a situar Tarragona en el mapa de referències en enogastronomia, enoturisme i enocultura.

Aquí podeu consultar tot el programa de la Festa del Vi DO Tarragona.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here