22.8 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 25, 2024

La Capona es tornarà a omplir de llibres

Aspecte actual de la llibreria La Capona, tancada el passat 30 de juny. Foto: Ricard Lahoz.

La Capona reobrirà les portes com a llibreria. Al capdavant estarà la cooperativa Combinats, que ha arribat a un acord amb la propietat del local del carrer Gasòmetre i amb els anteriors gestors de l’establiment durant 25 anys. La notícia -que us avança el FET en primícia- arriba just dos mesos després del tancament de la llibreria, el passat 30 de juny, per la jubilació de Pitu Rovira i els germans Ricard i Pau Espinosa.

la cooperativa combinats dona viabilitat a la nova etapa

Al llarg dels mesos de juliol i agost s’han produït nombrosos contactes discrets entre les dues parts per arribar a una entesa en el traspàs del negoci, i finalment també s’ha arribat a un acord sobre el preu del lloguer amb la propietària del local. Aquest dijous, precisament, s’ha signat el document que permet tirar endavant la reobertura de La Capona.

La idea dels nous gestors és reobrir La Capona al més aviat possible. Foto: Ricard Lahoz.

Combinats dona viabilitat inicial al projecte i el posa “al servei de la ciutat”. Per això, farà una crida a la societat tarragonina perquè molt socis i sòcies “facin possible omplir de nou de llibres les prestatgeries ara buides”. La idea és muntar primer un grup de consum i després una cooperativa de consum, però aquest és un procés que requereix temps i els nous gestors volen reobrir la llibreria al més aviat possible. Fins i tot, no descarten fer-ho abans de Santa Tecla.

volen reobrir la llibreria al més aviat possible

La voluntat de Combinats és mantenir l’esperit de la primera etapa del local com a agent dinamitzador cultural de Tarragona i, a més, obrir noves línies d’actuació per apropar els llibres arreu. La cooperativa la lideren Jordi Collado, Jordi Vinyoles, Raquel Barbier i Carlos Domènech, i des del moment de l’anunci del tancament de la llibreria van mostrar interès i predisposició a prendre’n el relleu.

fan una crida per trobar socis implicats en el projecte

A la reobertura de La Capona s’incorpora Oriol Picas, professional del món del llibre que havia treballat a la cooperativa Abacus. Els germans Espinosa i Pitu Rovira els assessoraran durant els primers mesos de la nova etapa, com ja havien expressat reiteradament en públic.

Ricard i Pau Espinosa, i Pitu Rovira a finals del passat juliol. Foto: Ricard Lahoz.

Aquest divendres els membres de Combinats i els exgestors faran una compareixença conjunta al local del carrer Gasòmetre per simbolitzar el traspàs. D’aquesta manera, un grup de joves emprenedors tarragonins aconsegueixen salvar La Capona de la desaparició definitiva. Ara li toca al conjunt de la societat sumar-se al projecte i fer-lo viable.

El vestíbul de la llibreria es tornarà a omplir de vida ben aviat. Foto: Ricard Lahoz.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here