Advertisement
19.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 7, 2023

L’espectacle inaugural de Santa Tecla genera debat

Una escena de l’espectacle inaugural de Santa Tecla. Foto: Tjerk van der Meulen

“Conclusió: No he entès res, però ho han fet molt bé”. Aquesta piulada reflexa el debat intens a les xarxes socials i al carrer al voltant de l’espectacle inaugural de Santa Tecla. El ‘Setembre’ dirigit per Marc Chornet i representat aquest dilluns a la Tàrraco Arena Plaça no ha deixat ningú indiferent.

Proposta multidisciplinar, trencadora, contemporània, transgressora, amb un força visual impactant. Una mirada de futur després de 700 anys de Festa. Un espectacle ambiciós amb un escenari circular, una pantalla gegant, actrius de renom, desenes de figurants i milers de persones a les graderies i l’arena.

‘setembre’ és una proposta trencadora que no va deixar ningú indiferent

“Un diàleg entre passat i futur, entre antiguitat i modernitat, entre tradició i contemporaneïtat”, és la idea de l’espectacle expressada per Chornet. I allò que, finalment, es veu a la TAP és una producció amb un talent local de primera línia i pensada en gran per defugir del provincianisme i la carrincloneria, tan arrelades a Tarragona.

Foto: Tjerk van der Meulen.

‘Setembre’, amb la Festa Major com a rerefons, és una combinació de text, música, ball i muntatge audiovisual amb clau futurista. Un festival d’imatge i so molt potent. La bona feina al darrere és indiscutible i la posada en escena i l’actuació de professionals i amateurs mereix un aplaudiment.

“alguns l’aplaudeixen, però no provoca un entusiasme general”

Però l’espectacle inaugural de Santa Tecla 700, reconeguem-ho, no arriba a tothom, no provoca unanimitat, no genera l’entusiasme general ni un sentiment d’orgull i de comunitat en un espai tan imponent com la TAP. Per alguns, ‘Setembre’ representa un abans i un després. Per d’altres, una estrena inadequada de la Festa perquè no hi ha un argument clar i no s’entén.

El debat està servit i és benvingut. I com diu Chornet en un espai de TAC 12, la veritable Festa és la que ve l’endemà, és a dir, la que comença avui mateix.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here