Advertisement Advertisement
23.5 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 2, 2023

Quan Tarragona fa de capital del país

La relíquia al pla de la Seu. Tots els elements del Seguici la van saludar. Foto: Marc Colilla – Ajuntament de Tarragona.

“Santa Tecla és el moment de l’any en què Tarragona exerceix realment de capital d’un territori”. Ho diu amb encert Josep Bargalló a l’inici del documental ‘7 de Festa’, estrenat aquesta setmana en el marc de les iniciatives impulsades pel 700 aniversari de la Festa Major.

la ciutat s’aboca amb la cercavila amb bèsties i balls de tot catalunya

A l’afirmació del filòleg i exconseller podem afegir que aquest any Tarragona exerceix de capital de tot el país en l’àmbit de la cultura popular. La Cercavila extraordinària d’aquest dissabte al vespre -amb 21 elements provinents de Catalunya i el País Valencià replicant el Seguici tarragoní- n’és el millor exemple.

La Cercavila ha començat i ha acabat a la plaça de la Font. Foto: Marc Colilla – Ajuntament de Tarragona.

Ha estat una Mostra de Folklore viu única, excepcional i irrepetible (almenys durant uns quants anys). Veure pels carrers de la Part Alta la Pàjara de Terrassa, el Bou de Figueres, el Drac de Vilafranca, la Mulassa de Valls, el Lleó de Barcelona, la família de gegants Robafaves de Mataró o la dansa de la Moma de Carcaixent ha estat un plaer difícil de descriure.

Foto: Ricard Lahoz.

La Cercavila del Convit del 700 deixa tantes imatges extraordinàries dels elements participants que resulta gairebé impossible fer-ne una tria. En destaco, però, les actuacions solemnes i reverencials al Braç de Santa Tecla que, de manera també excepcional, ha sortit al pla de la Seu des de l’interior de la catedral per saludar els convidats a la Festa.

el braç de santa tecla surt al pla de la seu per saludar els convidats

La ciutat -que no va sobrada d’autoestima- ha respost de manera magnífica a aquesta iniciativa de l’Ajuntament omplint de gom a gom tots els carrers per on passava la Cercavila. Ha tornat a demostrar la seva passió per Santa Tecla i ha donat el millor de sí mateixa per acollir, acompanyar i aplaudir la gent que ha vingut de la resta del país.

L’actuació dels elements a la plaça de les Cols ha ofert imatges extraordinàries. Foto: Joan Adserà.

Cal felicitar als organitzadors per la idea, per la feinada ingent que suposa organitzar una Mostra d’aquestes dimensions i pel bon criteri en la tria de bèsties, balls i elements de foc escollits. Els tècnics de Cultura i Festes i les persones que els han assessorat han fet una tasca excel·lent.

Cal felicitar als convidats, que també han ofert el millor de sí mateixos pels carrers de Tarragona. Amb tantes ganes d’actuar i de gaudir amb el públic, que en alguns moments la Cercavila ha quedat tallada. Comprensible, però, per l’excepcionalitat de la jornada.

“la cercavila del 700 ja resta per sempre a la memòria de la ciutat”

I cal felicitar a les entitats tarragonines, que han ‘apadrinat’ els elements homònims, han exercit de bons amfitrions i els han guiat per uns carrers de la Part Alta que, aquest dissabte, feien goig.

Quina meravella! L’enhorabona a tothom! La Cercavila del Convit del 700 no l’oblidarem mai i ja resta per sempre en la memòria col·lectiva de Tarragona.

Recepció al Palau Municipal als elements participants ala Cercavila del Convit. Foto: Marc Colilla – Ajuntament de Tarragona.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here