Advertisement Advertisement
15.9 C
Província de Tarragona
Dimarts, novembre 28, 2023

Per què es va anar a buscar Santa Tecla a l’altra banda del Mediterrani?

Dos dels personatges protagonistes del documental. Foto: Rafael López-Monné.

Com era la Tarragona del segle XIV i quin paper jugava a la Corona d’Aragó? Per què es va anar a buscar a l’altra banda de la Mediterrània la relíquia de Santa Tecla? Qui va fer possible que arribés a la ciutat? Aquestes són algunes de les preguntes que planteja un documental dirigit i realitzat per Rafael López Monné i Julio Villar en el marc del 700 aniversari de la Festa Major.

un documental explica el context de catalunya al segle xiv

‘El viatge de les relíquies de Santa Tecla’ s’estrena aquest dimarts 20 de setembre a les 20,30h al Teatre Tarragona. L’audiovisual, produït per Kamaleón, s’endinsa en la Tarragona medieval i aborda les causes i les implicacions de l’arribada del Braç en un context d’intrigues, aventures, interessos comercials i lluites de poder.

Maria de Lusignan, princesa de Xipre i reina d’Aragó. Figurant: Ana Borrego. Foto: Rafael López-Monné.

L’objectiu del documental és dotar de significat i interpretació a aquells fets històrics per a la ciutat. Villar, historiador i guia turístic, n’ha elaborat el guió i fa de conductor que va guiant a l’espectador en aquest viatge. López-Monné, fotògraf i geògraf, és el director del projecte. Tots dos ja van idear prèviament la sèrie ‘Històries de la Festa’ i ara volien fer “un contingut especial” amb motiu dels 700 anys.

‘el viatge de les relíquies de santa tecla’ s’estrena aquest dimarts a les 20,30h

Julio Villar explica que la peça audiovisual d’uns 20 minuts presenta una estètica molt acurada i inclou imatges de dron de gran format de la ciutat de Tarragona combinades amb elements d’animació i recreacions històriques (a l’estil de Tarraco Viva) dels personatges principals de l’època: arquebisbe, rei, clergues, cònsols…

Tot plegat, amb “una intenció molt didàctica”, per arribar a un públic molt ampli, interessant en conèixer aquella època tan fascinant, les relacions de la Corona amb l’Església o el paper dels catalans al Mediterrani. Després de l’estrena al Teatre Tarragona, ‘El viatge de les relíquies de Santa Tecla’ es podrà veure a TAC12.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here