Advertisement
10.5 C
Província de Tarragona
Dissabte, novembre 26, 2022

Cultura a dojo després de la Tecla

 

Presentació de ‘Misteri als museus’ a càrrec de tots els seus responsables. Foto: cedida.

En el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, que tindran lloc els dies 7, 8 i 9 d’octubre, els museus i centres culturals de la ciutat de Tarragona proposen una nova edició d’una activitat conjunta. ‘Misteri als Museus’ és una iniciativa oberta a tothom que té la voluntat de donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural.

ELS MUSEUS DE TARRAGONA S’UNEIXEN EN UNA ACTIVITAT PLENA D’ENIGMES

L’objectiu -diuen els organitzadors- és oferir “una activitat sorprenent, participativa i lúdica que, amb un format informal, atregui el major i divers nombre de públic, que ofereixi als participants la visita i la interacció amb les col·leccions o exposicions dels diferents museus i centres culturals”. Es podrà realitzar del 30 de setembre al 9 d’octubre.

L’OBJECTIU ÉS DIFONDRE DE MANERA LÚDICA EL PATRIMONI CULTURAL

‘Misteri als Museus’ té el format d’un joc on els equips participants s’enfrontaran a tota una sèrie d’enigmes que trobaran a les diferents institucions museístiques: Museu d’Història de Tarragona, Museu d’Art Modern de Tarragona, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona Museu del Port de Tarragona, Museu Diocesà de Tarragona, Museu Bíblic Tarraconense, Mèdol. Centre d’arts contemporànies i CaixaForum Tarragona.

Auriga Serveis Culturals s’encarrega de dissenyar, desenvolupar i coordinar l’activitat que enguany es titula ‘L’enigma Bal T’ak’. Els grups participants s’han d’inscriure a través d’un formulari que podran trobar en aquesta pàgina web.

Xavier Pastrana, director del Festival TAU de música antiga, en un moment del concert Santa Tecla 700 a la catedral. Foto: David Oliete.

La proposta conjunta dels museus tarragonins es presentava en públic aquest dimarts. A la mateixa hora, a la seu de Tarragona Turisme es presentava el festival de música antiga TAU, dirigit per Xavier Pastrana, el mateix que dirigia diumenge passat el concert de cloenda de Santa Tecla 700. El festival compta enguany amb el patronat de turisme en la seva organització i difusió.

EL FESTIVAL TAU PORTA JORDI SAVALL EN CONCERT A LA CATEDRAL

La figura de Jordi Savall és el reclam principal de TAU. El referent mundial de la música antiga actuarà el proper dissabte 15 d’octubre a la catedral de Tarragona. Al mateix escenari hi haurà tres concerts més i al Museu del Port tindrà lloc una proposta més íntima. La programació completa fins al 29 d’octubre la podeu consultar en aquesta pàgina web.

EL CERTAMEN DE MÚSICA ANTIGA AGAFA EMBRANZIDA

L’elecció de la catedral com a escenari principal del certamen és un altre reclam important. L’experiència del concert de diumenge passat avala una bona acústica del temple. La implicació de Tarragona Turisme respon a la idea d’atraure un visitant de proximitat, interessat en la cultura i amb ganes de fer una escapada curta més enllà de la temporada alta.

La companyia La.Imperfecta tornarà a actuar a l’interior de Tabacalera el proper mes de novembre. Foto: Marc Colilla.

El TAU i el MISTERI ALS MUSEUS s’han presentant només 48 hores després del final de les festes de Santa Tecla i són una demostració clara i contundent de la molta i variada oferta cultural de Tarragona a la tardor. És inviable citar en aquest article breu moltes altres convocatòries, però podem apuntar a curt termini la temporada d’arts escèniques als teatres municipals i a la sala Trono (a partir de la primera setmana d’octubre) o a mig termini el festival internacional de fotografia SCAN (a partir de novembre).

en contra del tòpic, tarragona bull d’activitat cultural a la tardor

Ja hi són les exposicions dels tinglados del Port i vindran el cicle de concerts que organitza Joventuts Musicals al Metropol, els nous espectacles de dansa a la Tabacalera i altres indrets com l’Antic Ajuntament (que es recupera per a l’activitat cultural de petit format), les propostes literàries de la Biblioteca Pública i la Casa de les Lletres, les de caire educatiu i familiar a la Guingueta del Parc de la Ciutat, les destinades a adolescents i joves de l’Espai Kesse o els concerts de la Capsa de Música.

En contra del tòpic, Tarragona no s’adorm després de la Festa Major. Queda clar, no?

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here