14.6 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

En risc els projectes del Govern a Tarragona?

Imatge d’arxiu del 2016 de la Ciutat Residencial. Foto: pixelmoreno.

“Serem super exigents. No podem permetre que un canvi al Govern de Catalunya posi en risc projectes que donen solució a problemes històrics”. Les paraules són de l’alcalde Pau Ricomà en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona abans de la decisió de Junts per Catalunya de sortir del govern de coalició a la Generalitat.

junts comandava el fòrum judicial, la ciutat residencial i l’hospital joan XXIII

La ruptura entre els socis s’ha consumat i aquesta setmana s’estrena un Executiu d’Esquerra Republicana que inclou sensibilitats diverses procedents dels mons socialista, convergent i de Podem. L’alcalde de Tarragona vol entendre que aquest canvi no afectarà projectes que “porten anys i anys de retard i són del tot necessaris”. Parlem de l’hospital Joan XXIII, el Fòrum Judicial i la Ciutat de Repòs i Vacances. (Llegiu l’article ‘Encarrilant projectes eternament encallats’).

Aquests tres emblemes els comandaven fins ara tres departaments de la Generalitat liderats per consellers de Junts: Argimón (Sanitat), Ciuró (Justícia) i Cervera (Drets Socials), respectivament. A partir d’ara els assumeixen Manel Balcells, d’ERC, Gemma Ubasart, exdirigent de Podem Catalunya, i Carles Campuzano, exdiputat de Convergència a Madrid.

“serem super exigents en el compliment dels calendaris”, diu l’alcalde ricomà

La ubicació del Fòrum Judicial en uns terrenys a tocar del nou Centre Penitenciari Obert es va anunciar a finals de gener i el nou equipament hauria de ser una realitat el 2026. Al març es va anunciar que la Ciutat Residencial esdevindrà un alberg juvenil gràcies a un fons Next Generation: les obres haurien de començar l’any que ve i el nou equipament hauria d’obrir portes també el 2026. I al maig van arrencar les obres de remodelació de Joan XXIII amb un calendari que preveu el final a la primavera de 2025.

Un altre projecte emblemàtic, que s’havia quedat de moment només en bones intencions, és el d’aixecar un edifici emblemàtic del Govern a Tarragona per aplegar les oficines de diferents conselleries. La idea expressada per la fins ara delegada Teresa Pallarés era ubicar la nova seu de la Generalitat als terrenys de l’antiga presó, a l’avinguda República Argentina.

“erc té a tarragona la prova de foc de reforçar un dels seus alcaldes rellevants”

A poc més de sis mesos per a les municipals, garantir que els tres projectes tiren endavant serà un element clau per calibrar la implicació del Govern de Catalunya a Tarragona. Esquerra vol demostrar que pot gestionar millor el país des de la presidència de la Generalitat, amb un govern amb sensibilitats diverses -“representa els consensos del 80% de la ciutadania”- però sense el soroll mediàtic que provocaven les friccions entre socis. Així que a Tarragona, els republicans tenen una prova de foc per reforçar en el pròxim mig any les opcions d’un dels seus alcaldes més rellevants.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here