Advertisement Advertisement Advertisement
21.5 C
Província de Tarragona
Divendres, març 24, 2023

Francolí o Llevant?

El Palau de Congressos va acollir dimarts la jornada d’obertura del procés participatiu del POUM. Foto: Marc Colilla.

Creixem per Llevant o al voltant del Francolí? On fixem les prioritats: creant nous barris residencials lluny de la indústria o cosint l’entorn del riu que avui separa més que cohesiona la ciutat? El futur de Tarragona passa per impulsar noves urbanitzacions com la Budellera, Mas d’en Sordé i Terres Cavades o per omplir els espais buits entre el centre urbà i els barris de ponent?

on fixem les prioritats de futur de tarragona?

Aquest és i serà el gran debat de fons del Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Tarragona. El resultat 14-13 del darrer plenari apunta a dues visions confrontades de la ciutat. El govern municipal prioritza la cohesió entre els nuclis dispersos, la sostenibilitat i un canvi de paradigma en la mobilitat en un context d’emergència climàtica. I aquí el Francolí i l’Horta Gran juguen un paper clau per acabar la cicatriu que representa avui el riu.

hi ha dues visions confrontades de la ciutat

Els que avalen aquesta mirada de futur parlen de “ciutat compacta”; de convertir les carreteres i autovies en carrers; de “reciclar” allò que ja tenim; de rehabilitar; de fer habitatges i equipaments en terrenys buits; de menys cotxes i més ferrocarril, bicicletes i anar a peu. En definitiva, reclamen un punt d’inflexió respecte planejaments urbanístics anteriors i un “canvi de mentalitat” a la societat.

el poum genera un gran debat entre experts, polítics i ciutadania

Caldrà veure quin recorregut té aquesta visió de futur de Tarragona davant els agents econòmics, els promotors i constructors immobiliaris i bona part dels partits de l’oposició. El POUM s’ha d’elaborar i enllestir amb el màxim consens possible i, de moment, no té pinta d’anar per aquest camí.

El context preelectoral no ajudarà a teixir grans acords, però pot ser el gran escenari del debat més important de present i futur de Tarragona. Això i el procés participatiu que ara arrenca poden deixar les coses molt més clares als electors quan vagin a les urnes el poper 28 de maig.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here