16.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 21, 2024

‘Capaços del millor’, al FET 56

Imatge de la coberta del número 56 de la revista FET a TARRAGONA. Autor: David Oliete.

Una escola, un centre de treball, una llar residència i un club social. Quatre escenaris essencials en la vida d’una persona. Quatre equipaments que representen els drets bàsics a l’educació, l’ocupació, l’habitatge i les relacions socials. Quatre espais gestionats per entitats, fundacions i cooperatives de Tarragona esdevenen el fil conductor del dossier del FET 56 per expressar realitats diverses de persones amb capacitats diverses.

la revista dedica el dossier a persones amb capacitats diverses

Amb aquesta filosofia, la revista 56 surt al carrer el proper dimarts 15 de novembre. I la presentarem el mateix dia a les 19 hores al vestíbul del Teatre Tarragona en un acte obert a tothom. Hi participaran l’escola Solc, el taller ocupacional d’Onada, la llar residència Estela i el club social de La Muralla. Representen el teixit de persones i entitats de la ciutat que treballen en aquest àmbit, sovint amb molts pocs recursos.

acte de presentació: dimarts 15 a les 19h al teatre tarragona

El FET s’avança a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitats (3 de desembre) amb aquests continguts:

Les primeres passes. Jan Magarolas i Marc Colilla ens apropen a la realitat de l’escola Solc, als seus projectes innovadors i als alumnes que fan escolarització compartida amb altres centres educatius.

Créixer en la diferència. El reportatge d’Esteve Giralt i David Oliete retrata un dels centres especials de treball de Tarragona: el que gestiona la Fundació Onada des de Camp Clar.

Amb dret a viure. Accedim a la llar residència de la Fundació Estela al centre de la ciutat per copsar com es fomenta l’autonomia personal dels seus usuaris i com és el seu dia a dia.

Trencar estigmes. Acabem el recorregut al local de l’Associació Ment i Salut La Muralla, a la part baixa de la ciutat, on Jesús Jordi ens detalla com fomenten activitats de tota mena per provocar el benestar emocional dels usuaris.

celebrarem els 10 anys del ‘fet’ i de la reobertura del teatre tarragona

Al número 56 del FET trobareu altres continguts d’interès: 

Apugem el teló. Celebrem els 10 anys de la reobertura del Teatre Tarragona reunint els tècnics que fan possible el seu funcionament i explorant els racons més desconeguts del principal equipament d’arts escèniques de la ciutat. Un reportatge de Laia Poblado.

Entrevista a Eduard Rius. L’exconseller de Sanitat de la Generalitat ha tornat a la seva ciutat natal i analitza amb Ricard Lahoz el moment actual del sistema públic de salut, molt afectat per la pandèmia i la manca de professionals.

Cent Caps d’Any. El rellotge del Port de Tarragona celebrarà el centenari la propera nit del 31 de desembre. Amb Biel Roquet-Jalmar ens apropem a la història i el moment actual d’aquest element emblemàtic de la façana litoral.

Una entitat eternament jove. Van néixer el 1962 i, sis dècades després, continuen programant concerts. Toni Cabanillas conversa amb alguns dels qui estan al capdavant de Joventuts Musicals de Tarragona.

Fes-te del FET

Coincidint amb la sortida al carrer de la revista 56 i de l’inici de la celebració del nostre 10è aniversari, et convidem a fer-te subscriptor/a del FET a TARRAGONA. Gràcies al suport dels més de 700 amics lectors, podem elaborar continguts atractius i de qualitat.

Tres guardons periodístics avalen la nostra feina:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

I si ja n’ets subscriptor/a, fes un regal a un amic o familiar per a tot el 2023. 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here