Anna Aibar en un entrenament amb pilota al Palau d’esports Catalunya. Foto: Alejandro Navarro.

La jove tarragonina Anna Aibar s’ha proclamat campiona de Catalunya de gimnàstica rítmica en la categoria sènior absoluta. Aquesta fita li permet ara competir al Campionat d’Espanya, en el qual ja hi ha participat en repetides ocasions en totes les categories inferiors. L’Anna va aconseguir una puntuació de 78,150. Amb només setze anys, la gimnasta del Club Esportiu Kalos de Tarragona, obtenia la primera posició en un campionat on regnava la qualitat de les esportistes.

la tarragonina guanya el campionat de catalunya de gimnàstica rítmica

Una fita “impensable”. Així ho resumeix la seva entrenadora i directora tècnica del club, Patrícia Bello, que admet: “Tot i que havia treballat molt, no ens ho esperàvem. Vam dedicar molts esforços per classificar-nos pel Campionat d’Espanya, però el que l’Anna va assolir no ho teníem al cap”. Per a l’Anna, el triomf “és una recompensa al treball, no només del curs actual, sinó el de totes les temporades que porto al club”. El primer lloc del campionat l’ajuda a continuar endavant i a tenir encara millors perspectives per als anys vinents.

pertany al club esportiu kalos i entrena al palau d’esports

La jove gimnasta ja havia destacat en categories inferiors, però la Patrícia detalla que en el màxim nivell s’introdueixen altres termes més enllà de l’esportiu. És el cas de la psicologia, el fet de saber estar. Per exemple, el campionat de Catalunya va durar quatre hores i calia mantenir la constància en cada exercici. “T’ho jugues tot amb un minut i mig, la possibilitat de fallar existeix i cal controlar els nervis i que no et guanyi el cap”, relata Bello. Amb tot, però, explica que l’Anna va demostrar una maduresa envejable.

L’Anna, durant l’entrenament

En el programa de la gimnasta tarragonina estaven inclosos els exercicis de cèrcol, masses i pilota. Aquest darrer va ser, per la seva entrenadora, “espectacular”. Gràcies a aquest va aconseguir la primera posició.

aibar practica exercicis de cèrcol, masses i pilota

Aibar fa deu anys que mostra el nom de Tarragona per tot el país, un fet que defineix “com orgull perquè sempre ha estat la meva ciutat”. Tot plegat, després d’un grapat d’hores d’entrenament a la setmana al Palau d’Esports Catalunya. Són un total de catorze que l’Anna no veu pas com una “obligació”. “Vinc i m’ho passo d’allò més bé, no em suposa cap esforç”, comenta. Exercitar-se durant la setmana l’ajuda a desconnectar, a deixar de banda el dia a dia. A més, el fet d’entrenar l’ajuda a l’hora d’organitzar-se en els estudis i la resta d’activitats. “I treu molt bones notes”, diu la Patrícia entre rialles.

l’entrenadora patrícia bello en destaca el control dels nervis

Junt amb l’Anna, formen part del grup de competició al voltant de 25 gimnastes més. Així mateix, en total al club hi ha 85 esportistes. La seva entrenadora detalla que “és un exemple increïble per a les més petites, sempre mostrant el seu incansable treball i la responsabilitat com a valors”. “Les més petites volen ser com ella”, diu Bello.

L’Anna interactua amb la Patrícia durant l’entrenament

La Patrícia fa valdre el perfil de l’Anna: “És una noia humil que sempre té cura del seu treball. Intenta ser responsable en tot el que fa, i sobretot, vol fer-ho bé”. Són les paraules d’una persona que ha entrenat la jove tarragonina des dels cinc anys i que, per tant, l’ha vist créixer com a persona i esportista. En aquest sentit, detalla que “és increïble veure-la treballar”.

prepara el campionat d’espanya: “Vull fer-ho bé, sense pressió”

Ara, toca pensar en el Campionat d’Espanya. El seu objectiu és “fer-ho bé, sortir contenta de la pista i el que hagi de venir, ja arribarà”. L’Anna vol tornar a viure una experiència única, aquest cop en la modalitat sénior absoluta. Només el fet d’anar-hi ja és un premi per a ella. “Vull fer els meus exercicis sense cap pressió”, conclou la gimnasta.